2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tiyatro Festivali uzatıldı

Mersin alt birim Akdeniz Belediyesi'nin bu yıl 2.'sini düzenlediği 'Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali', yoğun ilgi dolayısıyla bir hafta uzatıldı.

Akdeniz Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 28 Nisan-6 Mayıs 2008 tarihleri arasında düzenlediği 'Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali'ne bu yıl öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, bu yılki yoğun ilgi dolayısıyla festivali 14 Mayıs Çarşamba gününe kadar uzatma kararı aldıklarını belirtti.

Festival kapsamında çeşitli illerin şehir tiyatrosu oyuncularının sahnelediği 7 oyuna okul yönetimlerinden çok fazla talep geldiğini ifade eden Yücesoy, şu ana kadar 6 bin çocuğun bu oyunları izlediğini, festival sonunda tiyatro izleyen çocuk sayısının 10 bini bulacağını kaydetti.

Festivali çocukların sosyal ve kültürel yönden gelişmelerinin yanında ulusal egemenlik bilincinin yerleşmesi amacıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yücesoy, "14 Mayıs'a kadar sürecek olan etkinliğimiz kapsamında sahneye konan tüm oyunlar Akdeniz Belediyesi internet sitesinde canlı olarak yayınlanmaktadır. İsteyen vatandaşlarımız, tiyatro oyunlarını 'www.akdeniz-bld.gov.tr' adresine girerek izleyebilirler” dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 18:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?