2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Tiyatro özgüven kazandırıyor

Mersin'in ilk özel tiyatro sahnesi olarak öne çıkan Gençlik Sanat Merkezi (GSM) Altan Erkekli Sahnesi'nde yeni dönem başlıyor. Eylül ayında başlayacak kurslarda, gençler ve yetişkinler için uygulamalı tiyatro ve gitar, çocuklar için yaratıcı drama ve gitar dersleri verilecek.


Çağdaş ülkelerdeki en önemli eğitim sistemi olarak öne çıkan yaratıcı drama çalışmalarının, Mersin'de ilk kez GSM Altan Erkekli Sahnesi'nde gerçekleştirildiğinin bilgisini veren Çocuk Gelişimi ve Drama Eğitmeni Sabahat Tekkanat, drama ile birlikte özellikle içine kapanık ve özgüveni olmayan çocuklarda önemli aşama kaydettiklerini söyledi.

Tekkanat, çocukların oyun oynayarak farkına varmadan kendi kişiliklerini kazandıklarını ifade ederek, bunun yanında kendilerine olan öz güvenlerini de kazandıklarını kaydetti.


Anne ve babaların, yaratıcı dramayı; zaman kaybı bir uğraşı ve çocukların derslerini engelleyen bir unsur olarak yorumlamasının yanlış olduğunu savunan Tekkanat, "Bu çalışmalarda çocuklar; konular üstüne yoğunlaşmayı, fark etmeyi ve dikkat etmeyi öğrendikleri için derslerinde çok daha başarılı oluyor. Eğlenceli oyunlarla fark ettirmeden verilen eğitimle birlikte çocuklar hem enerjilerini doğru yönde harcıyor hem de zihinsel olarak zinde kalıyor" dedi.


Şiddeti engelleyen en önemli unsurların başında eğitimin geldiğini kaydeden Sabahat Tekkanat, söz konusu eğitimin en başında da sanatsal çalışmaların geldiğinin altını çizdi.

Tekkanat, "Yıllardır yaptığım çalışmalarda birçok öğrenci yetiştirdim. Gerek aileleri gerek öğretmenleri tarafından asla adam olamaz denilen bir çok öğrencimin şu anda çok başarılı olduğunu ve önemli mevkilere geldiğini gördüm" diye konuştu.

Toplumumuzun gençlere güvenmeyen bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Sabahat Tekkanat, "Ben bunun yanlış olduğunu, gençlere güvenilmesi ve sorumluluk verilmesi gerektiğini biliyorum. Bu yaklaşımım sayesinde öğrencilerimin gerek sanatsal alanlarda gerekse özel yaşamlarında çok başarılı olduklarını gördüm" ifadesini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 14:37:31
Güncelleme :17 Ağustos 2008 Pazar 14:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?