5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tiyatro sahnesinde duygusal anlar...

Mersin Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi Oyuncuları, '5 Kız Arkadaş' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte hem izleyiciler, hem de sahnedeki oyuncular gözyaşlarına boğuldu.

Altan Erkekli Sahnesi'nde gösterime sunulan oyuna yoğun ilgi gösterildi. Ergun Sav'ın yazıp, Mehmet Tekkanat'ın da yönetmenliğini üstlenmiş olduğu '5 Kız Arkadaş' adlı tiyatro oyununda sahne alan Naz Köse, Cansu Özkale, Hacer Öner, Ezgi Küçük ve Gizem Gülüş, oyunla birlikte kendi hayatlarından izleyicilere kesitler sundu. Lise çağındaki 5 kız arkadaşın başından geçen kimi zaman hüzünlü, kimi zaman da mutlu anıların sahneye taşındığı oyunda oyuncuların performansı da beğeni topladı. Kendini rollerine kaptıran oyuncular, özellikle duygusal sahnelerde gözyaşını tutamazken, tiyatroculara salondaki izleyiciler de eşlik etti.

'5 Kız Arkadaş' adlı tiyatro oyunu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi Kurucusu Mehmet Tekkanat, tiyatroda eğitim verdikleri gençlere yalnızca oyunculuk değil, hayatta kendilerine güvenen, ahlaki değerleri yüksek, kişilikli insanlar olarak yetişmelerini sağlamaya çalıştığını vurguladı.

Tekkanat, "Yıllardır gençlere tiyatro sanatını öğretmeye ve sevdirmeye çalışıyorum. Ektiğim fidanlarım şimdilerde çok güzel işler yapıyorlar. Yalnızca oyuncu olarak değil,memleketini, vatanını seven, kendine güvenen başarılı ve kişilikli insanlar olarak yetişmelerini sağlamaya çalıştım" dedi.

'5 Kız Arkadaş' adlı tiyatro oyununu sahneleyen kursiyerlerin, söz konusu oyuna 1 yıldan bu yana hazırlandıklarının altını çizen Mehmet Tekkanat, "Ben bir tiyatro adamı olarak profesyonel bir oyun izledim ve öğrencilerimle gurur duydum. Seyircinin de benzer duyguları yaşadığını görüyorum. Bu gençlere sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Mersin'deki her duyarlı insanın, kurum ve
kuruluşun bu gençlere destek olmalarını bekliyorum" diye konuştu.

Öte yandan Altan Erkekli Sahnesi oyuncularının, '5 Kız Arkadaş' adlı oyunu 22 Mayıs Cuma günü Yenişehir Tiyatrosu'nda saat 20.00'da yeniden sahneleneceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 16:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?