4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

TKPML-K terör örgütüne darbe

MERSİN'DE TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON

Mersin'de terör örgütü TKP/ML Konferans'a yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında öğretmen ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 2'si kadın toplam 8 kişi adliyeye çıkartıldı.

Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 'TKP/ML Konferans' adlı terör örgütüne yönelik olarak; kent merkezinin yanı sıra Tarsus ve Erdemli ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda örgütün dağ kadrosuna eleman temin ettikleri öne sürülen, aralarında öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu 2'si kadın toplam 8 kişinin gözaltına alındı.

Kentteki çok sayıda provokatif eyleme karıştıkları iddia edilen ve ikametgahlarında yapılan aramalardaysa çok sayıda örgütsel dokümana ulaşılan zanlılar, emniyette yapılan sorgulamalarının ardından da Mersin Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta Tunceli kırsalında güvenlik güçleriyle terör örgütü arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen Ç.Y'nin hakim karşısına çıkartılan zanlılarca dağa gönderildiği iddia edildi.

MERSİN'DE TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON
MERSİN'DE TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 14:41:03
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 15:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?