2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

TODAİE çevre sorunlarına el atacak

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE), Mersin’in çevre sorunlarını belirleyerek, çözümü için proje üretecek.

TODAİE bünyesinde bir heyet, çalışma yapmak üzere Mersin’e geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı ve Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir’i ziyaret eden heyet, kentte yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Teknik inceleme yapmak için Mersin'de bulunduklarını kaydeden heyet yetkilileri, Mersin'de çevre ile ilgili yaşanan sorunları masaya yatıracaklarını, sorunların çözümü için proje üreteceklerini ve planlama konusunda yerel ile bölgesel sorunları belirleyip Devlet Planlama Teşkilatı'na aktaracaklarını bildirdiler.

Mersin’de şu an çevresel anlamda en büyük sorunların başında Akkuyu’da kurulmak istenen nükleer enerji santrali, balık çiftlikleri ve kimyasal atık bulunan konteynırların geldiğini belirten Özdemir ise bu konularda belli bir kamuoyu oluşturduklarını söyledi.

Duruşlarını bozmayacaklarını ve mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Özdemir, Mersin'in çevre ile ilgili sorunlarının çözümünde Devlet Planlama Teşkilatı'nın kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti. Özdemir, Mersin için bu tür toplantılar ve çalışmalardan çıkan sonuçlara göre hareket ve değerlendirmeler yapılması gerektiğinin altını çizdi. Nuri Özdemir, resmi kayıtlarda Mersin'in adının halen İçel olarak geçmesini de eleştirdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 17:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?