2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

TOKİ'den Erdemli'ye 80 konut daha

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi arasında, "Gecekondu Dönüşüm Projesi" kapsamında yaptırılan 320 sosyal konuta ilave olarak 80 konutluk ek protokol imzalandı.

80 dairelik ek protokol, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın makamında, Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu ile TOKİ Gecekondu Dönüşüm Daire Başkanı Gül Deliktaş ve TOKİ Gecekondu Dönüşüm Şube Müdürü Gürol Konyalıoğlu arasında imzalandı.

Belediye Başkanı Mutlu, TOKİ'nin "Gecekondu Dönüşüm Projesi" kapsamında Erdemli'de 320 konut yaptığını hatırlatarak, "Ancak 396 da hak sahibi vardı. Bunlardan birçoğu ev ya da arsa alacaklarını belirterek, 'TOKİ evlerine gitmek istemiyoruz, bize enkaz bedelini verin, ayrılalım' diye başvuruda bulundu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 5162 sayılı yasa doğrultusunda inisiyatifini kullanarak yüzde 20’lik bir indirim sağlayıp, 55 bin YTL’ye mal olacak konutların fiyatının en yüksek 35 bin YTL’ye mal olacağı ortaya çıkınca, konut almak istemeyenlerin tamamı konut talebinde bulundu. Hal böyle olunca 320 konut yetmedi. Belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda TOKİ’de 2 bloktan oluşan 80 konut yapmak üzere protokol imzaladık. O da kısa sürede bitecek. Konutları öncelikli olarak tapu tahsis belgesi olanlar ve öncelik kriterlerine göre teslim edeceğiz. 80 konut yapılırken de hak sahiplerine inşaat bitinceye kadar kira bedeli ödeyeceğiz. Bu çalışmalarla ilgili olarak hiçbir problemimiz yok” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 12:31:25
Güncelleme :10 Ocak 2008 Perşembe 12:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?