4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tollu iftarını halkla birlikte açtı

TOLLU İFTARINI HALKLA BİRLİKTE AÇTI

Mersin'in Erdemli ilçe Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye tarafından kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelip, onlarla birlikte orucunu açtı.

İftar sofrası ve Ramazan Ayı'nın bereketinin bir başka olduğunun altını çizen Tollu, Allah'ın yardımlaşmayı emrettiğini ve kendilerinin de halktan geldiklerini ve hala da halktan biri olarak kaldıklarının altını çizdi. Kurmuş oldukları iftar sofrasının da bunun bir göstergesi olduğunu kaydeden Tollu, "İftarımızı hep birlikte açıyor; hepimiz aynı duaya 'Amin' diyoruz. Allah tutulan oruçları kabul etsin" dedi. Ramazan Ayı'nda yardımlaşma duygusunun arttığına dikkat çeken Tollu, insanların kalplerinin yumuşadığı bu aydan üst derecede fayda sağlamaları gerektiğini dile getirdi.

Herkesin Allah katında eşit olduğunu ifade eden Tollu, "İlk önce kendimize kim olduğumuzu sorup, 'Biz neyiz; nereden geldik; ne yapıyoruz; nereye gidiyoruz?' sorusuna da yanıt aramamız gerekiyor. Çünkü kardeşlik, eşitlik, samimiyet istiyorsak herkesin kendisine bu soruları sorması lazım. Bu ülkenin evlatlarının kardeşliği, samimiyeti ve dürüstlüğü bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacaktır. Halkla iç içe olmak lazım. Halkın yanında olmak, ona farkımızın olmadığını hissettirmek gerekir. Belediye olarak izlediğimiz yol budur. Hizmet anlayışımız her zaman dediğimiz gibi; halk odaklı, halkın ihtiyaçlarına göredir. İşte bu yüzden devamlı halkın içindeyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 17:03:02
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 17:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?