2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toplu görüşme sürecine tepki!

BASK Mersin İl Temsilcisi Mustafa Çınar, toplu görüşme sürecini değerlendirerek, "Toplu görüşmelerin bilançosu, sıfıra sıfır elde var sıfırdır" dedi.

Hükümet ile kamu çalışanları arasında yapılan ve uzlaşmayla sona eren toplu görüşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Çınar, yapılan görüşmelerde hem sosyal haklarda, hem de mali konularda herhangi bir ilerleme sağlanamadığını bunun yanında da kazanılmış hakların da güvence altına alınamadığını savundu. Çınar, toplu görüşmelere katılan yetkili sendikaların ortaya koymuş olduğu tutum ve tavırları eleştirerek, "Sayın Bakanın yanında amirlerine saygılı bir memur görüntüsüyle veya cam kırmış bir çocuk edasıyla durmayı sendikacılık sanıyorlar. Bu görüntü ve stratejiyle kamu çalışanlarının hak ve kazanımlarını korumak, geliştirmek mümkün olmayacaktır" dedi.

Yetkili sendikaların, hükümet karşısında 'omurgasız bir görüntü' ortaya koyduğunu iddia eden Mustafa Çınar, bu görüntünün altında yatan nedenin de 5 YTL tutarındaki sendika ödeneğinin 25 YTL'ye yükseltilmesi istemi olduğunu savundu. Çınar, sendikaların hükümet karşısında 'dilenci' pozisyonuna düştüğünü ve hükümet ne verirse 'Allah bereket versin' şeklinde özetlenebilecek bir tavır içine girildiğini ifade etti. Çınar, "Dilenci gibi mutlu ve mesut bir portre çizen sendikaların varlığını görünce kabine
üyelerinin ne kadar şanslı olduklarını düşünüyorum. Toplu görüşmelerden son 7 yıldır eli boş kalkan bu yetkili ama etkisiz sendikalardan kurtulmadıkça memurun kara bahtı değişmeyecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?