30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toplu sözleşmede mutlu son

MERSİN'DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SEVİNCİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında, 2011-2012 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı'nda gerçekleşen imza töreninde Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da hazır bulundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendiren 2011-2012 dönemini kapsayan 1 yıllık toplu iş sözleşmesinde Belediye yönetimi ile anlaşmaya vardıklarını ve bu yıl yüzde 12'lik bir zamda mutabık kaldıklarını kaydeden Sönmez, “Zaten zamlı maaşlar 2-3 gün önce işçilerimizin banka hesaplarına yattı. Birçok Büyükşehir Belediyesi yüzde 10'un altında zam verirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi yüzde 12 zam vermiştir ve bu oran işçilerimizi memnun etmiştir. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ve yüzde 12'lik zam konusunda gösterdiği iyi niyetten dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a teşekkür ederim” dedi.

Başkan Özcan ise, zamların tüm belediye personeline hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Yapılan bu zamla işçilerimizin maaşları doyurucu bir meblağa ulaştı. Belediyede görev yapan memurlarımızın bazı sıkıntıları var ama referandumda memurlar lehine hükümet tarafından dile getirilen ve ekonomik anlamda memurların şartlarını düzeltecek olan maddenin henüz alt yapısı hazırlanmış değil. Bu maddenin içi tam doldurulmadan bir şey yaparsak, bilmeden yasaları çiğnemiş olabiliriz. O yüzden memur arkadaşlarımdan da biraz sabretmelerini istiyorum" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde bin 4 işçinin istihdam edildiğini ifade eden Özcan, “Bu yıl işçilerimize tüm şartlarımızı zorlayarak yüzde 12'lik zam verdik. Gönül isterdi ki daha fazla zam verelim, ancak bu zammı verirken bile bütçemizi sonuna kadar zorladık. Yaptığımız en son zamla evli ve 2 çocuklu en düşük işçi maaşı 2 bin liraya yükseldi. Türkiye şartlarında ortalamanın üstünde sayılacak bir rakam olmasına rağmen, inşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla zam verme imkanına kavuşabiliriz” şeklinde konuştu.

Başkan Macit Özcan daha sonra belediye personeline, 12 yıl boyunca hayata geçirdiği projeleri fotoğraflar eşliğinde kısaca hatırlatarak, şöyle devam etti; “Bu dev yatırımları ben tek başıma yapmadım. Bunların hepsinde sizlerin büyük emekleri var. Kent için hayata geçirdiğimiz projeler ve hizmetlerde gösterdiğiniz performanstan dolayı hepinize teşekkür ederim. Aynı tempoyu bundan sonrası için de istiyorum.”

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi işçilerini kapsayan 2011-2012 toplu iş sözleşmesi, Başkan Macit Özcan ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez tarafından imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 14:49:04
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 11:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?