4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toplu sözleşmede mutlu son

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SEVİNCİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toroslar Belediyesi Proje Müdürlüğü'nde imzalanan sözleşmeyle belediye personelinin maaşlarına 1 yıl süreyle yüzde 10 zam yapıldı. Törene Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve belediye personeli katıldı.

İşçilerine, günün şartlarında ve belediyenin imkanlarını göz önünde bulundurarak en iyi zammı verdiklerini söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, personele yönelik yaptığı konuşmada, “Sizler, belediyemizin lokomotif görevini üstlenen insanlarsınız. Ekonomik krizin hat safhada olduğu bu süreçte, belediyemizin imkanları ölçüsünde sizlere en iyi zammı vermek için gayret ettik. Sendika ile yapılan görüşmeler neticesinde, maaş zammını yüzde 10 olarak belirledik. Sendika başkanı da, sizlerin haklarını savunma anlamında duruşu net olan bir insan. Toplu iş sözleşmesinin, belediye çalışanlarımıza, ailelerine, belediyemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ise, yapılan görüşmeler sonucunda belediyenin, imkanları doğrultusunda en iyi zammı verdiğini belirterek, “Toplu iş sözleşmesinde mutabakata varılması, Belediye Başkanı Tuna'nın insana ve emeğe verdiği değeri göstermiştir. Belediye bütçesini zorlayarak bu rakamlara ulaşması, sizin ve bizim açımızdan olumlu bir yaklaşımdır. Bu konuda, kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 14:51:00
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 15:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?