30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toplu taşımada en ucuz 3. il Mersin

BELEDİYE OTOBÜS ÜCRETİNDE EN UCUZ 3. İL MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Türkiye genelindeki 16 büyükşehir belediyesi arasında en ucuz toplu taşıma hizmeti sunan belediyeler arasında Mersin'in, 3. sırada yer aldığını kaydetti.

Toplu taşıma ücretlerine 2009 yılından bu yana zam yapmadıklarını kaydeden Özcan, yeni otobüsleri de devreye koyarak, durak ve hat sayısını arttırmak istediklerini söyledi.

2011 yılında birçok büyükşehirde belediye tarafından verilen toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığını ve bunun da yüzde 10 ile yüzde 20 arasında değiştiğine dikkat çeken Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin, 2009 yılından bu yana ücretlere herhangi bir zam yapmadıklarını hatırlattı. Şu anda toplu taşıma araçlarında sivil yolculardan 1.10, öğrencilerden de 90 kuruş talep edildiğini anlatan Özcan, 2011 yılı içinde de söz konusu ücretlere zam yapılması gibi bir düşüncelerinin de olmadığını vurguladı.

Bugün Samsun'da belediye tarafından verilen toplu taşıma hizmetlerinde bilet fiyatı 1.75 olarak belirlenirken, bu rakamın Samsun ve Antalya'da 1.75 olarak ücretlendirildiği bilgisini veren Özcan, İzmir'deki bilet fiyatının 1.70, İstanbul, Ankara ve Bursa'da 1.65, Erzurum'da 1.35, Kayseri'de 1.30, Gaziantep'te 1.25, Diyarbakır'da 1.10 ve Adana'da da 0.90 kuruş olarak fiyatlandırıldığını anlattı. Özcan, “Son bir yıllık zaman diliminde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu taşıma araçları sivil yolcuyu 1.10, öğrenciyi ise 0.90 kuruştan taşımaktadır. Üstelik söz konusu ücret Tece-Huzurkent arasını kapsayan 40 kilometrelik mesafe içinde geçerlidir” dedi.

Belediye olarak, 2011 yılı için toplu taşıma ücretlerine enflasyon oranında zam yapma hakkına sahip olmasına rağmen zam yapmadıklarını ifade eden Macit Özcan, “Bugünkü tabloya bakıldığında 16 büyükşehir belediyesi içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma ücreti konusunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düşük ücret sıralamasında üçüncülüğü paylaşıyor” diye konuştu.

Mersinlilerin toplu taşıma araçlarından daha fazla yararlanabilmesi için 3 yıl önce 70 adet yeni otobüs aldıklarını ve söz konusu otobüslerin şu an hizmette olduğunu belirten Özcan, bunun yanında 10 adet otobüsün beldelerde, yine 10 adet otobüsün de vatandaşların cenaze törenlerinde hizmet verdiğine dikkat çekti. Özcan, “2011 yılı yatırım programımız içinde 30 adet, 2012 yılı yatırım programımızda da 30 adet otobüs daha satın almayı düşünüyoruz. Böylece 2 yıl içinde toplu taşıma araçlarını 150'ye çıkarmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Mersinlilerin yeni otobüsleri hem fiyat, hem de konfor bakımından çok beğendiğini savunan Özcan, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarına ilgi göstermesi sevindirici. Ancak bu durum bazen otobüslerin tamamen dolmasına neden olmakta ve vatandaşlarımızın bir kısmı istediği saatte bu hizmetten yararlanamamaktadır. Bu nedenle yeni otobüsleri biran önce satın alıp hizmete sokarak, durak ve hat sayısını arttırmayı ve vatandaşlarımızın sıkıntısını biraz daha hafifletmeyi hedefliyoruz.”

BELEDİYE OTOBÜS ÜCRETİNDE EN UCUZ 3. İL MERSİN
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 15:30:04
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 15:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?