4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toplu taşımada önemli adım

MERSİN'DEKİ TOPLU TAŞIMA SORUNU

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, toplu taşıma araçlarıyla ilgili olarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından uygulamaya konulan yönetmelikle birlikte önemli bir mesafe alındığını söyledi.

Özer, özellikle son 6 ayda toplu taşıma araçlarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşanmamasının da önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Akbelen Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kartal'ı makamında ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, trafikte toplu taşıma araçlarıyla ilgili özellikle son dönemlerde oldukça önemli çalışmalar yapıldığını anlattı. Trafik güvenliğinin sağlanarak, trafik kurallarına uyumunun bir alışkanlık haline getirilmesi ve insanların sağlıklı ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için gerekli ortamın oluşturulması adına çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Özer, bu konuda toplu taşıma araç sürücülerinde bir bilinç oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Özer, Mersin UKOME tarafından toplu taşıma araçlarıyla ilgili olarak uygulamaya konulan yönetmelikle birlikte son 6 aylık zaman diliminde toplu taşıma konusunda da önemli mesafeler alındığını belirtti. Birbirine rakip kooperatifler arasında yaşanan olumsuz olayların önüne geçildiğini ve son 6 ayda herhangi bir olayın çıkmamasının da sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Özer, “Medeni olmaya aday bir kentiz ve medeni olmak zorundayız. Bu aynı zamanda bizim trafiğimizle de ölçülüyor. Bu nedenle trafikte ne kadar sağlıklı, kurallara uyan, nezaket çerçevesinde hareket eden, görgülü bir toplum olmak zorundayız” dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Akbelen Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kartal, sorun ve sıkıntıların aşılması noktasında işbirliğinin önemine dikkat çekti. Kooperatif olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgi veren Mehmet Kartal, kurumsallaşma konusunda çok ciddi adım attıkları gibi kooperatif üyelerinin sorunlarının aşılması, hizmet kalitesinin arttırılması yönünde çalışmalarda bulunduklarını dile getirdi.

Kooperatif bünyesindeki araçların sürekli gözetim altında tutularak, hat akışının düzenli bir şekilde sağlanması ve vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilmesi noktasında da çaba sarf ettiklerini belirten Kartal, ayrımcılık yapmadıklarını ve her üyeye de eşit mesafede yaklaştıklarını da sözlerine ekledi. Trafik Şube Müdür Yardımcısı Serkan Üzülmez, Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli Komiser Yardımcısı Kerim Anıt'ın da hazır bulunduğu ziyaret, trafikle ilgili yapılan görüşmelerin ardından son buldu.

MERSİN'DEKİ TOPLU TAŞIMA SORUNU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 15:54:03
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 18:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?