5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toplu taşımada 'tek tip' uygulaması

Mersin'de toplu taşıma araç sürücülerine yönelik olarak 'tek tip kıyafet' uygulaması başlatıldı.

Kentte faaliyet gösteren Yeni Mahalle-Siteler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından alınan karar kapsamında şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, 'tek tip kıyafet' uygulamasına geçildi.

Buna göre şoförler lila rengi gömlek ve lacivert kumaş pantolondan oluşan yeni kıyafetleriyle iş başı yaptı. Günlük sakal tıraşı da olan şoförleri yeni görünümü, söz konusu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Selçuk Kılıç, her gün yüzlerce insanı taşıyan araç sürücülerinin öncelikle kendisine saygı duyması gerektiğini, bunun yapılması halinde de insanların şoförlere saygı göstereceğini savundu.

27 Haziran'da göreve geldiklerini hatırlatan Kılıç, bu noktada da yaptıkları ilk işin kooperatif üyelerinin kılık ve kıyafetlerine düzenleme getirmek olduğunu anlattı. Kılıç, tek tip elbise uygulamasının yanında günlük kişisel bakım ve temizlik kurallarına uymayan şoförlerinse durakta çalıştırılmayacağı uyarısında bulundu.

Kendilerinin toplu taşıma araç sürücüleri olarak; kılık kıyafettin hal ve hareketlere kadar örnek kişiler olması gerektiğinin altını çizen Kılıç, "Vatandaşlarımızın daha huzurlu yolculuk yapması için onların beklentilerine yönelik çalışmaları devam ettireceğiz. Bu bağlamda önce kılık kıyafetle başlattığımız çalışmamızı, hal ve davranışlarımıza yönelik eğitimlerle sürdüreceğiz. Bu amaçla üyelerimizi, üyelerimize ayda 2 kez olmak üzere çeşitli eğitim çalışmalarına tabi tutacağız. Söz konusu eğitimleri de zorunlu hale getirip, bunu yaygınlaştıracağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 17:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?