5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toplum destekli büro amirliği açıldı

MUT’TA TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK BÜRO AMİRLİĞİ FAALİYETE BAŞLADI

Mersin’in Mut ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği faaliyetlerine başladı. Birim ve personeli düzenlenen törenle basına tanıtıldı.

Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Emniyet Müdürü Selim Kan, polis ve halkın kaynaşarak olaylar olmadan önce müdahale etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kan, asayiş ve güvenliğin sağlanmasında, suçun oluşmadan önce önlenmesi, meydana gelen olayların iz ve delillerinin toplanarak şüphelilerinin yakalanması ve adli mercilere teslim edilmesinde toplum desteğini en üst düzeye çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Günümüz anlayışı içerisinde suç ve suçlularla mücadelede başarılı olabilmenin ön şartının vatandaşların da desteğinin alınması olduğunu belirten Kan, “Bu çerçevede yürütülen en önemli projelerden birisi de 'Toplum Destekli Polislik' projesidir. Halkla ilişkiler anlayışının halkla işbirliğine dönüştürülmüş şekli olarak tanımladığımız ‘Toplum Destekli Polislik', şehrin güvenliğinin sağlanmasında polis ile halkın birlikte çalışması ve şehrin güvenliğinde birlikte sorumlu olması anlamına gelmektedir” dedi.

Kan, bu doğrultuda kurulan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği bünyesinde eğitim alan 5 polis memurunun, 2 bölgede toplam 11 mahallede görev yapacağını belirtti. Basın mensuplarından destek isteyen Kan, birimin vatandaşa güzel hizmetler vermesini temenni etti. Programda, toplum destekli polislik görevini yapacak personel ve kıyafetleri tanıtıldı.

Bilgilendirme ve tanıtım toplantısına Kaymakamı Osman Yenidoğan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Aydın Özyürek, Belediye Başkanı Murat Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, daire amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:52:01
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 12:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?