4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toprak'a boks antrenörü lisansı

ÖMER TOPRAK'A BOKS ANTRENÖRÜ LİSANSI

Mersin'in ilk profesyonel boks antrenörü lisansını, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenör Ömer Toprak'ın aldığı bildirildi.

Boks alanında genç yeteneklerin yetişebilmesi adına çalışmalarını sürdüren Toprak, almış olduğu lisansın yapmış olduğu çalışmaları bir adım daha ileriye taşıması adına önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Toprak, Mersin'den geçmişten bu yana dünya çapında ses getiren boksörlerin olduğunu, antrenörlerin de söz konusu başarıda önemli bir misyon üstlenerek, çizgilerini daha da yukarıya taşımanın çabası içinde olduğunu anlattı.

Tüm bu olumlu tabloya karşın boksun kentte istenilen seviyede olmadığını ifade eden Toprak, "Ben sporcu olarak boks yaparken de, antrenörlük yaşamımda da neden Mersin'de son dönemde iyi sporcular yetişmediği konusunda derin araştırmalar yaptım. Yetenek açısından Mersin'de iyi sporcular var ancak bunların doğru işlenmesi gerekiyor. Bu nedenle alt yapıya daha çok önem veriyorum ve genelde çalışmalarımda olsun okul taramalarımda olsun yeni yetenekleri keşfetmek için çalıştım. Elbette gençlerimizin spor yapması önemli ama spor yaparken de Mersin sporuna katkı sunmaları daha da önemli" dedi.

Antrenörlerin yeterli donanıma sahip olmadığının altını çizen Ömer Toprak, kentte ne kadar yetenekli sporcu olursa olsun burada asıl önemli olanın, sporcunun doğru elde işlenmesi olduğunun altını çizdi. Sporcu olmak kadar sporda başarılı olmakta gerektiğine işaret eden Toprak, bu nedenle de öncelikli olarak antrenörlerin tüm eğitim çalışmalarına katılması ve kendilerini sürekli geliştirmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi. Antrenörlerde sporcu bilgisi kadar, alan bilgisinin yanında pedagojik eğitimi ve psikolojik donamının da tam olması gerektiğini vurgulayan Toprak, bu alanda antrenörlük eğitimiyle birlikte masörlük eğitimi, kişisel gelişim eğitimi de alınarak, sporcunun teknik, taktik ve kondisyon eğitimleriyle zihinsel eğitimde verilmesinin, tam donanımlı bir sporcu yetiştirilmesinin de önünü açılacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 15:28:00
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 21:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?