4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toros dağları yeşeriyor

TOROS DAĞLARI YEŞERİYOR

Mersin'in Erdemli Orman İşletme Müdürü Erdoğan Üstüner, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında ilçede bu yıl bin hektar sahanın ağaçlandıracağını, bu ağaçlandırmada ise ağırlığın sedire verileceğini bildirdi.

Bir bölümü Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu hatıra ormanı olarak oluşturulan Güneyli ve Akpınar Köyleri arasındaki Tolaz mevkiinde yaklaşık 100 hektarlık ağaçlandırma projesinin sürdürüldüğünü ifade eden Üstüner, “Bölgede başlatılan rehabilitasyon çalışmaları kapsamında idareye ait dozerle yaklaşık 1,5 aydır çalışmalar yürütüldü ve toprak işlemesi yapıldı. Civar köylerden 80 kişinin katılımıyla 20 gündür dikim çalışması yapıyor. Bu 100 hektarlık araziye bu güne kadar 65 bin sedir fidanı dikildi. Çalışmalarımız bunun sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki sonbaharda dikim çalışlarımızın geri kalan kısmını gerçekleştireceğiz” dedi.

Erdemli’de son birkaç yıl içinde çok ciddi ağaçlandırma çalışması yapıldığını son 5 yılda 6 bin 600 hektar arazinin rehabilitasyona tabi tutulduğunu, otlatma sahasının giderek azalmasından dolayı da keçi sürülerinin ormanları daha fazla tehdit etmeye başladığını ifade eden Üstüner, “Bu günde burada Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’ndan üniversiteli öğrenciler, öğretim görevlileri ve orman gönüllüleri burada ağaçlandırma yaparak, çalışmalara destek verecekler. Arazinin bir bölümünü de kendilerine hatıra ormanı oluşturacaklar” diye konuştu.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Mersin Orman Bölge müdürlüğü olarak çeşitli sivil toplum örgütleri ile etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bugün de Üniversitesi öğrencilerimizle birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Bölge müdürlüğümüz olarak 2009 yılında 18 bin hektar ağaçlandırma çalışması yaptık. 9 milyon 600 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. 6 milyar tohum toprakla buluşturuldu. Mersin’de yaşayan her insanımız için 6 adet fidan her bir kişi için 4 bin adet tohum ve 100 metre kare ağaçlandırma yaptık. Çalışmalarımız Erdemli, Tarsus ve Anamur’un yüksek kesimlerde devam ediyor” dedi.

Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu TEMA temsilci öğrencileri, orman gönüllüsü öğrenciler ve öğretim görevlileri ağaçlandırma çalışmalarına destek verdiler.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sedat Bilgen, dikilen fidanlarla birlikte Mersin Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan okullar içinde hatıra ormanı bulunan ilk Yüksekokul’un Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu olduğunu belirterek, “Bu etkinlik benim için hayatımın en önemli günlerinden biriydi. Öğrencilerimizle birlikte geleceğimiz için ağaç diktik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerden Saray Özen ise, arkadaşlarımızla bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek istedik. Orman İşletme müdürümüze ricada bulunduk. Onlarda bize kırmadı. Projemize Okul yönetimi ve TEMA’da desteklerini esirgemedi. Diktiğimiz ağaçlar gelecek nesillerimiz için büyük önem taşıyor. Bu etkinliği sürekli hale getireceğiz” diye konuştu.

TOROS DAĞLARI YEŞERİYOR
TOROS DAĞLARI YEŞERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 12:22:02
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 12:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?