4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toros Dağları'na dev bayrak

MERSİN’de alt birim Toroslar Belediyesi’nin Toros Dağları’nda yaptırdığı 4 bin 537 metrekare büyüklüğündeki dev bayrak, 5 ton 100 kilogram boya kullanılarak tamamlandı.

Toroslar Belediyesi kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki 300 rakımlı Çopurlu Köyü sınırları içinde Kocasay Mevkii'nde dağlarda dev Türk Bayrağı yaptırdı. Köy Muhtarı Orhan Titiz’in teklifi üzerine ‘Anıt Bayrak Projesi’ni hayata geçiren belediye, 9 Kasım’da saptanan yerde iş makineleri ve işçilerle düzenleme yaptı, bölge temizlendi, kayalıklarda tıraşlamalar yapıldı. Ardından bayrak çizildi ve boyamaya geçildi.

Özel yapım 5,1 ton boya ile boyanan, gece parlaması için de 500 kilogram cam tozu kullanılan anıt bayrağın 40 günde tamamlandığını belirten Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Hamit Tuna, dağdaki dev bayrağın kentin karizmasını kurtaracağını söyledi. Geçen yıl Mersin’de nevruz gösterileri sırasında Türk Bayrağı’nın çiğnenmesi nedeniyle kente kötü bir imaj yüklendiğini vurgulayan Tuna, şunları söyledi:

“20 işçimizin çalışarak bir haftada boyadığı Toros Dağları’ndaki dev bayrak, Mersin’in karizmasını kurtaracak, kötü imajının silinmesini sağlayacak. Geçen yıl yaşanan bu kötü olay nedeniyle kente bakış açışını değiştirmek, Mersin’in milli ve manevi değerlerine sahip çıkan insan topluluğunun yaşadığı mekan olarak bilinmesi gerektiğini ifade etmek adına bu bayrağı buraya nakşettik.”

Bu amaçla 6 bin metrekarelik bir alanda 82,5 metreye, 55 metre ölçülerinde yaklaşık 4 bin 537 metrekare büyüklükte anıt bayrak hazırladıklarını kaydeden Başkan Tuna sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçekten mükemmel bir dokusu var. Önce bilgisayar ortamında hilali ve kullanabileceğimiz alanı tespit ettik. Yıldızı çizdik, koordinatlarını aldık, ardından Türkiye’nin en büyük anıt bayrağını nakşettik. Anıt bayrağın bulunduğu bölgeyi özel seçtik. Bölge otobandan, denizden, Adana Havalimanı’na inip, kalkan uçakların güzergahında olması sebebiyle gökyüzünden net şekilde görülüyor. Şair Arif Nihat Asya'nın ifade ettiği gibi ‘Namusum, tarihim, şerefim her şeyim. Yeryüzünde yer beğen, ben seni oraya dikeyim’ sözünden yola çıkarak inşa ettik. Mersin’e ve Türkiye’ye hayırlı olsun.”ediyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 15:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?