2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toros Devlet Hastanesi yenileniyor

Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cavit Göktaş, Toros Devlet Hastanesi'nin yeni bir yapılanma sürecine girdiğini belirterek, bu çerçevede fiziki yapısı ve işlevselliği bakımından Türkiye'nin en iyi acil servisini yapmayı planladıklarını söyledi.

Toros Devlet Hastanesi'nin bir değişim, dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade eden Göktaş, bu yeni yapılanmada özellikle acil servis ve polikliniklerin yeniden yapılanmasının hızlandığını kaydetti.

Poliklinik hizmetlerinin verildiği bölümün alt kısmına tam teşekküllü ve kapsamlı bir acil servis kurma hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Göktaş, "Bu acil servis öncelikle çok geniş mekanlı olacak ve bir hasta acil servise girdiği zaman laboratuvar tahlillerinden röngenine, MR'ından tomografisine ve ultrasonuna kadar her türlü hizmetten faydalanabilecek. Bunun yanında acil servis içinde bir de ameliyathane oluşturacağız ve ameliyat gereken hastalar burada ameliyat edilebilecek. Ayrıca, acil serviste yeniden canlandırma odaları, ayrı bir alçı odası ve hasta yakınlarının bekleyebileceği mekanlar olacak. Bu acil servis personelin daha geniş alanda çalışabileceği Türkiye'de sayılı acil servislerden biri olacak" dedi.

Acil servis konusuna büyük önem verdiklerini dile getiren Cavit Göktaş, "Hakikaten hastanelerde ihmal edilmeyecek yerlerden biri acildir. Çünkü, eğer acil servis tam donanımlı, disiplinli bir çalışma içindeyse, insanların hayatının kurtulma şansı da yüksek olur. Onun için acili önemsiyorum, acile gelen hastaların ızdırap çekmelerini istemiyorum. Buraya bir ameliyathane kurmamızın nedeni de şu; acil ile ameliyathane arasındaki mesafeden dolayı kaybedilecek olan hastaların önüne geçmek istiyoruz. Örneğin; bir dalak yırtılması ya da karaciğer yırtılması olduğu zaman 5 dakikanın bile insan yaşamına etkisi büyüktür" diye konuştu.

Acil servis hizmetlerinde personel sıkıntısı da yaşamayacaklarını kaydeden Göktaş, bunun önlemlerini şimdiden aldıklarını söyledi. 2-3 ay gibi bir zamanda bu acil servisi hayata geçirmeyi düşündüklerini belirten Göktaş, proje ile fiziki yapısı ve işlevselliği bakımından Türkiye'de en iyi acil servisi kurmayı planladıklarını kaydetti.
Bunun dışında yeniden dizayn ettikleri psikiyatri servisinin hastanenin en güzel servisleri arasında yer aldığını belirten Göktaş, "Bu servis bağımsız bir ünite haline geldi ve önüne bahçe yapıldı. Hastalar burada sosyal faaliyetlerini yapabiliyorlar ve masa tenisi gibi etkinliklere katılabiliyorlar. Dışarıya da bir çardak şeklinde yapı oluşturduk, orada dinlenebiliyorlar, hatta bahçede bitki yetiştirebiliyorlar. O yönüyle çok hoş bir servis oldu" şeklinde konuştu.

Ayrıca, hastane için bir web sayfası oluşturduklarını ifade eden Göktaş, burada hastanede yapılan bütün çalışmaların yer alacağını, hastanın, hastaneye gelmeden önce hastane hakkında ciddi anlamda bilgi sahibi olabileceğini belirtti. Hastanedeki yataklar ile asansörlerin yenilendiğini, her odaya bir mini buz dolabı ile bir telefon yerleştirmek için çalışma içinde olduklarını söyleyen Göktaş, hastaneyi her alanda yapılandırma gayreti içinde olduklarını belirtti. Göktaş, hastanenin giriş kapısını da yıkarak, son derece estetik bir görüntüye kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?