4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toros Köyleri Futbol Turnuvası

Mersin'in Erdemli ilçesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 22 takımın katıldığı Kaymakamlık Kupası Geleneksel Toros Köyleri Futbol Turnuvası sona erdi.

Turnuvanın final maçına erkeklerden çok köylü kadınların ilgi göstermesi dikkat çekti. Güzeloluk Köyü futbol sahasında gerçekleştirilen final maçında Kızılen Köyü’nü 2-1 yenen Üçtepe Köyü şampiyon olurken, Hüsametli Köyü’nü 1-0 yenen Güzeloluk Köyü turnuva 3.’sü oldu. Turnuvada en centilmen takım ise Hüsametli Köyü oldu. Karşılaşmaları yaklaşık 8 bin kişi izledi.

Kupa töreni öncesinde bir konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Kılıç, temmuz ayında başlayan turnuvaya bu yıl 22 takım katıldığını belerterek, “Maçlar üç sonuçla sona erer. Burada yapılması gereken bükülemeyen elin öpülmesidir. Küçük tatsızlıkların dışında gerçekten güzel bir turnuvayı tamamladık. Burada bayan taraftarlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bu yıl bence onlar şampiyon oldu. Çünkü bütün maçlara gelerek takımlarını yürekten desteklediler ve centilmen taraftarın nasıl olması gerektiğini gösterdiler. Onlara teşekkür ediyor ve kendilerini alkışlıyorum” dedi.

Turnuvanın amacının köyler arasındaki kardeşliği pekiştirmek olduğunu ifade eden Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, “Öncelikle bu turnuvaya katılan takımlarımızı ve onları destekleyen taraftarları kutluyorum. Özellikle bayanlarımızın ilgi ve heyecanla takip ettiği bu turnuvanın örnek bir turnuva olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından takımlara kupaları verildi. Şampiyon olan Üçtepe Köyü takımına Kocahasanlı Belediye başkanı Kerim Köken ve Dr. Nazım Baş, Cumhuriyet altını hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?