4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toros Üniversitesi kapılarını açıyor

TOROS ÜNİVERSİTESİ KAPILARINI ÖĞRENCİLERE AÇIYOR

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Kuru, 2010 yılı içinde öğrenci alacak olan Toros Üniversitesi’nin geleceği tasarlayacak gençlerin eğitimi için Rotaract Kulüpleriyle iş birliği içinde olacağını söyledi.

Mersin Toros Rotaract Kulübü tarafından organize edilen ve Rotaract kulübü başkanlarının katıldığı 2. başkanlar zirvesi Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Ayaş beldesinde gerçekleştirildi.

Zirveye Rotaract kulüpleri As başkanı Erkan Kiraz, Mersin Toros Rotaract Kulübü Dönem başkanı Ömer Faruk Ucuz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Kuru, Toros Koleji Genel Müdürü ve Toros Üniversitesi mütevelli heyeti başkanı Ali Özveren ile Türkiye Rotaract kulüpleri dönem başkanları katıldı.

Zirvede kulüp başkanlarına hitaben bir konuşma yapan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Kuru, bu yıl yapılacak olan ÖSS sınavı ile öğrenci alacaklarını belirterek, “Toros Üniversitesi’nin 2010-2011 akademik yılında Mersin’de kapılarını öğrencilerine açacak” dedi.

Üniversiteleri ile Rotaract kulüpleri arasında bir işbirliği başlatmak istediklerini belirten Prof. Dr. Selahattin Kuru, “Şu an bunun ilk adımını esasında burada atıyoruz. Bundan sonra ki Rotaract Kulüpleri etkinliklerinde yer almak istiyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda yapılacak olan toplantılarda yer alacağız. Ayrıca meslek eğitimine yönelik olarak değişik illerde Rotaract Kulüpleri tarafından düzenlenecek olan etkinliklere katılmak istiyoruz” diye konuştu.

Rotaract kulüpleri ile amaçlarının büyük oranda aynı olduğunu kaydeden Kuru, “Bir vakıf üniversitesi olan Toros Üniversitesi olarak geleceği tasarlayacak, geleceğin tasarımını yapacak olan gençlerin eğitimine bir olanak ve ortam sağlamak için bizde varız. Aynı şekilde Rotaract kulüplerinin, yarının lideri olacak gençlerimizin bir kulübü olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla amaçlarımız aynı doğrultudadır. Etkinliklerimizde inşallah aynı doğrultuda olacaktır. İşbirliği için bundan sonra birlikte olacağız” diye konuştu.

Konuşmasında üniversite ile ilgili bilgilerde veren Prof. Dr. Selahattin Kuru Toros Üniversitesi’nin, güçlü akademik kadrosu ve eğitim-öğretim programlarıyla geleceğin tasarımına katkıda bulunan, uluslararası düzeyde tanınmış bir üniversite olmayı amaç edindiğini belirtti. Prof. Dr. Selahattin Kuru, “Toros Üniversitesi kendisini akademik mükemmellik, yenilikçi araştırmaya adamış destekleyici ve kapsayıcı bir öğrenme topluluğudur. Üniversitemiz çağdaş toplumun gereksinimi olan alanlarda ve mesleklerde yurt içinde ve yurt dışında aranan mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 11:49:01
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 12:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?