5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar 3 Ocak'a hazırlanıyor

3 OCAK MERSİN'İN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARINA DOĞRU

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kapsamında, 5 yıldır düzenlenen 'Kurtuluş Yürüyüşü'nün bu yılda coşkuyla gerçekleştirileceği bildirildi.

3 Ocak kutlamalarıyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kutlamalar kapsamında 5 yıldır çeşitli spor ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı.

Bölge belediye başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bu konuda çeşitli toplantılar yaparak, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümünü daha büyük bir coşkuyla kutlamayı amaçladıklarını dile getiren Tuna, bu projenin sadece Toroslar'ın bir projesi değil, artık kurumsal bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Özellikle bayrak yakma hadisesinin ardından başlatılan bu yürüyüşün, Mersin'in imajını düzeltme ve Mersin'de yaşayan insanların Türk milletinin ortak paydasını paylaşan, ona sahip çıkan, o değerleri genç nesillere taşımak adına uğraş veren insanların olduğunu gösterme adına önemli olduğunu ifade eden Tuna, bu yıl Mersin'deki bu yürüyüşü daha disiplinli ve daha coşkulu yapmak istediklerini kaydetti.

Bu yürüyüşün, sadece bir siyasi partinin yürüyüşü olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Tuna, "Bu yürüyüşe her kesimden insan katılıyor. Biz bu güzelliği 5 yıl boyunca Mersinli insanlarımıza tattırdık. Kalabalıkları millet yapan değerler vardır, işte o değerlere sahip çıkmamız gerekir. Biz Toroslar Belediyesi olarak bu yürüyüşü, 5 yıldır halkın da katıldığı bayramlara dönüştürdük. Bayramı, bayram gibi yapan bir pozisyonu ortaya koyduk. Bu coşkulu kutlama ile Mersin'in kolay kurtulmadığını, bu kentin kolay kurulmadığını bizden sonra gelecek nesillere anlatmak istiyoruz. Tabii ki, zor kazanılan şeylerin değeri de fazladır. Biz bu kenti atalarımızdan emanet aldık ve bizden sonra geleceklere emanet edeceğiz. İşte biz bu bilinci yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu projeye herkesin katkı vermesini bekliyoruz" dedi.

Bir soru üzerine, son günlerde ülkede yaşanan gerginliğe de dikkat çeken Hamit Tuna, "Son günlerde ortaya çıkan olaylarda bir takım provokatif eylemler yapan mihraklar var. Türkiye, bu kaos ortamına çekilmeye çalışılıyor. Bu konuda vatandaşlarımızı daha itidalli olmaya çağırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çok büyük bir devlettir. Gerek güvenlik gücü, gerekse askeri gücü ile kendi ülkesindeki huzur ve güvenliği sağlayabilecek bir devlettir. Onun için hiç kimse kendi güvenliğini sağlamak adanı fevri davranışlar içinde olmaması gerekir. Tabi burada bölücü unsurun hep tahrik eden bir görüntüsü var. Onların işi bu, olay çıkarmak. Bunlar işini yapıyor ama halkımız daha itidalli olmalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 12:59:02
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 13:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?