5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar adayı esnaf ziyaretinde

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçeyi bir ticaret merkezi haline getirmek istediklerini ve bugün gelinen noktada cadde ve bulvar boylarında yatırımcıların yer bulmakta zorlandığını söyledi. Tuna, bu durumun da yaptıkları çalışmaların başarılı olduğunun somut bir göstergesi olduğunu savundu.

MHP tarafından yeniden Toroslar Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Hamit Tuna, yaklaşan yerel seçimler öncesinde çalışmalarını hızlandırdı. Mahalle ve site toplantılarının yanı sıra esnaf ziyaretlerini de sürdüren Tuna, Toroslar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışını da gerçekleştirdi.

Yardımlaşma ve Dayanışma adı altında kurulan derneklerin, ekonomik sıkıntılar nedeniyle dara düşen insanların tespit edilip, onlara yardım eli uzatılmasında önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Tuna, kitle örgütlenmesi olarak öne çıkan bu tür teşkilatların artmasının da kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Tuna, "Çünkü yapılan yardımların, imece usulüyle oluşan desteklerin doğru yere gittiğini bu yapılar sayesinde görebiliriz" dedi.

Daha sonra Akbelen Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ederek, burada esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Hamit Tuna, hayata geçirilen projelerle birlikte yürütülen çalışmaların ilçeyi bir ticaret merkezi haline getirilmesi amacına hizmet ettiğini anlattı. Tuna, Toroslar'ın bugüne kadar otel kent olarak anıldığını ancak bu imajı silebilmek adına ruhsat harcında yüzde 50, yapı kullanma izni harcında da yüzde 57 oranında bir indirim yaptıklarını hatırlattı.
Tuna, "İlçe sınırları içinde yer alan cadde ve bulvar boylarında artık yatırımcılar yer bulamıyor. Bu da yaptığımız çalışmaların başarılı olduğunun bir göstergesidir. Toroslar artık ticaret, spor, sağlık ve eğitimle anılan bir ilçe konumuna geldi" diye konuştu.

Esnafın bugün karşı karşıya olduğu sorunları bildiklerini ve çözüm yolunda çaba sarf ettiklerini kaydeden Tuna, bu noktada da Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) ile koordineli çalıştıklarının altını çizdi.

Toroslar Belediyesi 3 Ocak Parkı'nda servisçi esnafı tarafından organize edilen toplantıya da katılan Hamit Tuna, 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde yapmış olduğu çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu, yeniden göreve seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında da bilgi verdi.

Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Herkesi 29 Mart sabahı üç hilalin altına evet mührünü vurmaya davet ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 23:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?