30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toroslar bayrama hazır

Mersin merkez Toroslar Belediyesi, ilçedeki Kurban Bayramı hazırlarını tamamlayarak, gerekli önlemleri aldı.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatandaşların kurbanlarını rahat şekilde almaları ve kesebilmeleri için 5 farklı noktada satış, 23 ayrı noktada da kurban kesim yeri oluşturduklarını bildirdi.

Kesim yerlerinin askılıklar, poşetler, modern bay-bayan tuvaletleri, su düzeni ve çöp konteynırları yerleştirilerek hijyenik koşullara uygun şekilde hazırlandığını belirten Tuna, bayram süresince, herhangi bir olumsuzluğa karşı Zabıta, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı ekiplerin görevlerinin başında olacağını kaydetti.

Vatandaşlardan, kurban satış ve kesim yerlerinde düzenleme ve denetleme çalışmalarında belediye ekiplerine yardımcı olmalarını isteyen Tuna, bayramdan önce kurban satış noktalarında denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, bayram süresince de gıda satış yerleri ile kurban satış noktalarını denetleyeceklerini ifade etti.

Temizlik ekiplerinin de bayram süresince kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışmaları yaparak, Toroslar halkının sağlıklı bir ortamda kurbanlarını kesmelerini sağlayacaklarını dile getiren Tuna, “Temiz ve düzenli bir şehir yapısını korumak amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz bu çalışmalarda halkımızın da bizlere yardımcı olmasını ve belirttiğimiz kurallara uymasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız için her türlü imkanı hazırladık. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı, yardımlaşma geleneğimizi en güzel şekilde yeniden yaşamasına vesile olacak bir ortamda, birlik ve beraberlik anlayışı içinde huzurla geçirmelerini diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2011 Perşembe 13:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?