8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Toroslar Belediyesi göz doldurdu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) önderliğinde, Forza Fuarcılık tarafından 17-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen "Mersin Güz Şenliği"nde, Toroslar Belediyesi'nin açtığı stant büyük beğeni topladı.

Yenişehir Belediyesi Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen, el sanatları ve güzel sanatları bir araya getiren fuarda, Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Merkezi Kursları'nda (TORTEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırlamış olduğu el işlerinden oluşan eserlerin yer aldığı stant, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Belediye meclis üyeleriyle birlikte standı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının ev hanımlarını meslek sahibi yaparak, ev ekonomisine katkı sunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

TORTEK kapsamında bugüne kadar 17 branşta kurs açtıklarını ifade eden Tuna, bu sayıyı daha da artırarak insanların değişik branşlarda meslek sahibi olmalarını sağlayacaklarını belirtti. Toroslar Belediyesi olarak TORTEK kapsamında şu ana kadar Halk Eğitim Merkezi, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi ile ortaklaşa 17 branşta eğitim verdiklerini hatırlatan Tuna, "Bu branşlarda eğitim gören kursiyerler, üretmiş oldukları el ürünlerini fuar merkezinde sergileme şansı buldu. Şu ana kadar bu kurslarda 4 bine yakın insanımız eğitim aldı. Her zaman ifade ettiğimiz şu ki; ülke ekonomisinin kurtuluşunun reçetesi üretmekten geçer. Oturan insanları üreten insan haline getirmeyi düşünüyorduk ve bunu başardık. Bu ürünlerin sergilenmesi ve satılabilmesi amacıyla 2 merkez oluşturduk. Üçüncüsünü de Anıt Tepe Parkı'nın girişinde yapacağız. Bu yerlerde de üretilen ürünleri, insanlarımıza satabilme şansı oluşturacak ve gelen gelirle aile ekonomilerine katkı sunmalarına vesile olacağız. İnsanları hareketli kılarak, üreten insan pozisyonuna sokma hedefimize de ulaştık. Bundan sonraki süreçte de branş sayısını artırarak, daha çok insanımızın değişik branşlarda meslek sahibi olmalarını sağlayacağız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 10:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?