2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toroslar Belediyesi iddialı!

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından açılan 'Teknik Eğitim Kursları' kapsamında 18 branşta toplam 4 bin 200 kişiye eğitim verilerek, meslek edindirildiği açıklandı.

Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde düzenlenen Bilgisayar Kursu'na katılarak 90 saatlik eğitim alan, Toroslar Küçük Sanayi Sitesi esnafı, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törende konuşan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, esnafa iş alanında katkı sunmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, "Özellikle bölgemizde var olan zanaatkar arkadaşlarımızın, mahalle içerisinde görüntü ve gürültü kirliliği oluşturması nedeniyle şikayetler alıyorduk. Bu nedenle de 2003 yılında temeli atılan, Küçük Sanayi Sitesi'nin bir an önce bitirip faaliyete sunmak için çalışıyoruz" dedi. TORTEK kapsamında açılan kurslarla ilgili açıklamalarda da bulunan Hamit Tuna, 'bilgi çağı'nı herkesin takip etmesi gerektiğinin altını çizerek, bugüne kadar 18 branşta, 24 ayrı eğitim kurumunda açılan kurslarla birlikte, 4 bin 200 kişiyi meslek sahibi yaptıklarını söyledi.

Tuna, sektörel bazda Türkiye'nin en önemli sorunları arasında; nitelikli ara elaman sorunun da yer aldığına işaret eden Tuna, söz konusu ihtiyacı karşılama noktasında, Teknik Eğitim Kursları'nın yaygınlaştırarak, daha fazla insana meslek öğretmeye çalıştıklarını belirtti.

Açılan Bilgisayar Kursları ile birlikte 90 saatlik bir eğitim verildiğini de sözlerine ekleyen Hamit Tuna, "Biz iddia ediyoruz, bölgemizde her yaşta 7'den 70'e tüm insanlarımız bilgisayar kullanmasını öğrenecek. Bunu sağlama gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Toroslar Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hasan Koç da, açılan Teknik Eğitim Kursları'nın bölge esnafı açısından son derece önemli olduğunu, esnafın bilgi çağının gereklerini öğrenmeleri fırsat tanıdığını kaydetti. Konuşmaların ardından sertifika dağıtımına geçildi.

Bu arada Toroslar Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hasan Koç, katkı ve desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya bir teşekkür plaketi takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 11:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?