5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar Belediyesi 'rekor' kırdı!

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından son 5 yılda yapılan çalışmalar kapsamında ilçede 100 bin ton asfalt kullanıldığı açıklandı. Bu rakamın 'rekor' olduğu ileri sürüldü.

İlçede bozuk ve deforme olmuş yollarla ilgili olarak hazırlanan program kapsamında asfaltlama çalışmalarının sürdürüldüğüne dikkat çekilerek, sathi asfalt çalışmalarının şu anda Yalınayak Mahallesi'nde sürdürüldüğü bilgisi verildi.

Çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaz dönemini belediye hizmetleri açısından bir fırsat olarak gördüklerini vurgulayarak, bölgedeki eksiklikleri giderebilme adına yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini anlattı.

Tuna, Toroslar'ın ilçe statüsüne kavuşturulmasının ardından kendilerine bağlanan ve daha önce belde olan; Arpaç, Yalınayak ve Dorukkent mahallerinde eksikliklerin tespit edildiğini, bu kapsamda sorunların çözümü noktasında yeni mahallelere öncelik verildiğinin altını çizdi. Yalınayak Mahallesi'ndeki asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Arpaç ve Dorukkent mahallelerinin de eksikliklerinin giderileceğini belirten Tuna, tüm bu çalışmaların bir program dahilinde sürdürüldüğünü söyledi.

Hamit Tuna, kendilerine bağlanan belediyelerden kaynaklanan borçların, Toroslar Belediyesi'nin mevcut işleyişini yavaşlattığına dikkat çekerek, Arpaç ve Dorukkent'in kendilerine yaklaşık 11 milyon TL'lik bir borçla devredildiğini hatırlattı. Bir yandan bu borçları ödemeye çalışırken, diğer yandan da vatandaşların mağdur olmaması için gerekli özveriyi gösterdiklerini dile getiren Tuna, hedeflerinin 21. yüzyıl şartlarına uygun bir Toroslar oluşturmak olduğunu kaydetti.

Tuna, “29 Mart seçimleriyle birlikte Toroslar, ilçe statüsüne getirildi. Bununla birlikte Arpaç, Dorukkent ve Yalınayak beldeleri bize bağlandı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak; 25 olan mahalle sayımız da 33'e yükseldi. Yalınayak haricinde, Arpaç ve Dorukkent belediyelerinden yaklaşık 11 milyon TL borç devraldık. Bu borçlar yüzünden çalışmalarımıza geçen yıllardaki gibi ağırlık veremiyoruz. Bundan dolayı halkımızdan özür dileriz. Tabi bu durum bizim için mazeret değil. Bu borcu ödemeye çalışırken, rutin belediyecilik hizmetlerini de en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 09:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MELEK MUTLU IP: 88.227.7.xxx Tarih : 24.07.2009 12:53:06

BEN 2 SEÇİMDİR AILECE MHP'YE OY VERDIGME PİŞMAN OLDUM.8 AYDIR BIR YOL ASFALTLANMAZ MI?HER GÜN TOZ TOPRAK . . .  BIR YOL ASFALTLANMAZ MI? BELEDIYE BU KADAR DÜŞTÜ MÜ?BIR DAHA SEÇİMDE MAHALLECE OY VERMIYORUZ . .CAMLARI AÇTIKÇA TOZ TOPRAK  ..  BIZ ALLHIN KULU DEGİL MIYIZ? DOGRU REKOR KIRDINIZ .. . . !!!!!!!!!!