2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toroslar Belediyesi'ne AB desteği

Mersin'in alt birim belediyelerinden Toroslar Belediyesi'nin, hazırladığı 2 ayrı projeyle Avrupa Birliği'nden (AB) 140 bin Euro hibe alacağı bildirildi.

Toroslar Belediyesi'nin İŞKUR'a bağlı aktif iş gücü programı kapsamında meslek edinmeye yönelik Aşçılık ve İklimlendirme (Klima Teknikerliği) konusunda hazırladığı projenin onaylandığı açıklandı. Ankara'da projeyle ilgili sözleşmeye imza atan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediyede oluşturulan proje grubunun, yoğun çaba harcayarak işsizliğin giderek arttığı Türkiye ve paralelinde Mersin'de gençlere meslek edindirmek ve böylece çağın gereklerine uygun şekilde işsizlikle mücadeleye karşı çalıştıklarını belirterek, "İlimiz ve bölgemizin sosyal, ekonomik ve turizm yönünü dikkate alarak belirlediğimiz aşçılık ve soğuk-sıcak iklimlendirme dallarında hazırlanan projemiz, İŞKUR tarafından onaylanarak kabul edilmiş ve proje için hibe olarak 140 bin Euro tahsis edilmiştir. Eğitim konusunda Mersin Üniversitesi ile işbirliği içerisindeyiz. Ocak ayının ortalarında düzenlenecek uygulama amaçlı toplantıların ardından, toplam 120 kişi kapasiteli meslek edindirme kurslarını açarak, faaliyete geçireceğiz" dedi.
Türkiye'de 760 kurum arasında projesi onaylanan ve hibe almaya hak kazanan 10 belediyeden birisi olmanın ayrı bir heyecan ve mutluluk verdiğini dile getiren Tuna, "Çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Mersin ve Mersinli için çalışmalarımızı bu tempoyu artırarak sürdüreceğiz. Yeter ki halkımızın bize ve hizmetlerimize olan desteği devam etsin" diye konuştu.

Mersin-İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 10:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?