4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar çiçek açıyor

TOROSLAR ÇİÇEK AÇIYOR

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin yeşil alan, park, kavşak ve refüjlerin çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere kendi fidanlığında yılda 150 bin adet mevsimlik çiçek ürettiği bildirildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki fidanlığı inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl Ağustos ayı itibariyle ilçe genelinde kuşkonmaz, çalı mine, orkide, gelin duvağı ve Japon gülü olmak üzere 20 değişik türde 80 bin çiçeğin dikimini yaptıklarını söyledi. Toroslar'ın yeşillendirilmesi ve çiçeklendirilmesi konusunda kısa zamanda çok yol aldıklarını belirten Tuna, modern şehircilik anlayışında bu çalışmaların öneminin büyük olduğunu ifade etti.

Mevsimlik çiçek ve fidanları, kendi bünyelerinde üreterek, ekonomik anlamda da belediyeye büyük katkı sağladıklarını dile getiren Başkan Tuna, “Amacımız, üretim ile ilçemizi daha da güçlendirmek ve zenginleştirmektir. Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimiz de üretim konusunda gerekli her türlü araştırma ile kendilerini geliştirip ilçemizde uygulayarak, kente ayrı bir renk katan mevsimlik çiçeklerle ilçemizin her köşesini canlandırıyorlar” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 14:27:01
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 17:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?