30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toroslar güzelleşiyor

TOROSLAR GÜZELLEŞİYOR

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da bulvar ve cadde boylarındaki orta refüjlere rengarenk mevsimlik çiçeklerin ekildiği, söz konusu alanlarda toprak düzenlemesinin yanı sıra bordürlerin de boyandığı bildirildi.

Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, oluşturulan bir program dahilinde yürütülen çalışmalara bağlı olarak; orta refüjlerin toprak düzenlemeleri başta olmak üzere yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte mevcut yeşil alanların temizlenip, buradaki bordürlerin de boyandığı kaydedildi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ortaya konulan çabalarla birlikte ilçeye güzel bir görüntü kavuşturmak istediklerini anlattı. Toroslar'a hak ettiği şehir havası vermeyi amaçladıklarını dile getiren Tuna, “İlçe genelindeki yeşil alanların bakım çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunun yanında ilçemizdeki ana arterlerde bulunan refüjlerin çiçeklendirilmesi yapılarak bordürleri de boyanıyor” dedi.

Şehrin kuzey girişinde yer alan Akbelen Bulvarı ile Kuvva-i Milliye Caddesi üzerinde yürütülen çalışmalarla birlikte Toroslar'a ayrı bir renk kazandırdıklarını savunan Tuna, cadde ve bulvarların aynı zamanda bir kentin aynası olduğunun altını çizdi. Tuna, “Kendi yetki alanımız olmamasına rağmen sorumlu belediyecilik anlayışıyla bu alanların bakım ve onarımını üstleniyoruz. Özellikle Akbelen Bulvarı şehrin kuzey girişinde bulunmasından dolayı, orta refüjlerin bakım ve peyzaj çalışmalarını çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Cadde ve bulvarların, görüntüsünün şehir dışından gelen insanların şehre bakış açısını yansıttığını belirten Hamit Tuna, ortaya konulan çalışmalarla birlikte Mersin'e gelen yerli ve yabancı turistlerin kentten olumlu izlenimlerle ayrılmaları olduğunu, bu noktada da ilçe genelinde mevsimlik çiçekleri toprakla buluşturarak, güzel bir görüntü oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

TOROSLAR GÜZELLEŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 12:23:05
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 12:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?