4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar Kent Konseyi toplandı

TOROSLAR KENT KONSEYİ TOPLANDI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar'da Kent Konseyi toplandı. Yapılan oturumda konseyin işleyişi ele alınırken, gündeme getirilen 'Çalışma Yönergesi' de kabul edildi.

Toroslar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen birleşime Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve aynı zamanda da Halkkent Mahalle Muhtarı olan Evliya Yüksel başkanlık yaptı. Yoğun ilginin gösterildiği toplantının Divan Başkanlığı'na Toroslar Kaymakamlığı temsilcisi Ayşe Arslan seçilirken, Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ada ile Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yüksel Lofçalı da Divan'da yer aldı.

Burada konuşan Toroslar Belediyesi Başkanvekili Hikmet Koç, Toroslar'ın ilçe olmasının ardından oluşturdukları Kent Konseyi ile birlikte Toroslar'a bir ivme kazandıracaklarını ifade ederek, yapılan çalışmalarla birlikte ilçenin, sosyal ve ekonomik dokusunun bu yapıyla değişeceğini iddia etti. Kadın Meclisi Başkanı Evliya Yüksel ise, Toroslar Kent Konseyi'nin kurulma aşamasından bu yana yapılan çalışma faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

'Dünya Kadınlar Günü'nde, toplu nikah töreni düzenleyecekleri bilgisini de veren Yüksel, 'Anneler Günü'nde ise ilçede bulunan şehit ailelerini ziyaret etmeyi düşündüklerini anlattı. Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. 'Toroslar Kent Konseyi Çalışma Yönergesi'nin görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildiği toplantı, Toroslar Kent Konseyi Genel Sekreteri Hakan Eroğlu'nun, genel kurula tanıtılmasının ardından dilek ve temenniler bölümüyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:48:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 16:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?