3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Toroslar Kurtuluş Günü'ne hazır

Mersin'in düşman işgalinden kurtarılışının 87. yıldönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 3 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan kutlamalar kapsamında Kuvva-i Milliye ruhunun ön plana çıkartılması amaçlanıyor.


Bu kapsamda da merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından bir dizi kutlama programı hazırlandığı bildirildi. 'Kurtuluş Günü' adı altında yapılacak olan etkinlikler kapsamında Toroslar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Hamit Tuna, kutlama programının detayları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.


Tuna, bu yıl 5.'si gerçekleştirilecek olan 'Kuvva-i Milliye Yürüyüşü'ne köyden kente doğru bir katılım sağlanmasını hedeflediklerini belirterek, bu noktada vatandaşlardan gelecek desteğin kendileri açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti. Yapılan her toplantı ve kutlamanın, bir önceki kutlamalardaki eksiklikleri gidermede katkı sunacağının altını çizen Tuna, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun anlam ve öneminin bilinmesi için o dönemi yaşamış insanların dinlenmesi gerektiğini savundu. Tuna, "Ama şunu biliyoruz ki; bu kent kolay kurulmadı, bu kent kolay kurtulmadı. Dolayısıyla şehitlerimizi, gazilerimizi, atalarımızı hatırladığımız bu özel günü, aynı zamanda bizden sonra gelecek genç nesillere de aktarmakla mükellefiz diye düşünüyoruz" dedi.


3 Ocak Cumartesi günü Toroslar Belediyesi Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayacak yürüyüşe kentte yaşayan herkesi katılmaya davet eden Tuna, etkinliklerin yine aynı gün 'Kurtuluş Kupası Kurumlararası Futbol Turnuvası'nın finali ve sonrasında da Akbelen Mahallesi Gözlem Sitesi yanındaki alanda 'Cirit Grubu' tarafından gerçekleştirilecek gösteri ile son bulacağı bilgisini verdi.


Öte yandan, Toroslar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen; "Mersin'in Kurtuluş Mücadelesi" konulu resim-şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlerin isimleri açıklandı. Toplam 118 ilköğretim okulu öğrencisinin eserleriyle katıldığı yarışmada resim dalında birinciliği Gülseren Çalışkan (Yusuf Bayık İlköğretim Okulu) elde ederken, şiir dalında birinciliğe Gülay Akkuş (Güneş İlköğretim Okulu) adını yazdırdı. Kompozisyon dalında da birinciliği Hazel Yıldız (Osmangazi İlköğretim Okulu) elde etti.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 12:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?