5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar Meclis toplantısı yapıldı

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldikleri ilk günden bu yana parti rozetini çıkartıp bir kenara bıraktıklarını belirterek, geçen 5 yılda sözde değil, özde projelerin altına imza attıklarını vurguladı.

Tuna, amaçlarının Toroslar'ı bir çekim merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.Toroslar Belediye Meclisi, 29 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk birleşimini, Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın başkanlığında gerçekleştirdi. Birleşimde Belediye Meclis Başkanvekilleri ile birlikte katip ve encümen üyeliklerinin yanı sıra İhtisas Komisyonları için üyeler sandık başına gitti.

Yapılan seçimlerde meclis katipliklerine 2 yıllığına Ömer Bilgin ve Salih Özkan (MHP), Meclis Başkan Vekilliklerine Saffet Sucu ve Nevzat Gilik (MHP), Encümen üyeliklerine Mehmet Çivi, Salih Özkan, Ömer Bilgin (MHP) seçildi.
Daha sonra İhtisas Komisyon üye sayılarının ve çalışma süresinin belirlenmesine ilişkin gündem maddesine geçildi.

1 yıl süreyle ihtisas komisyonlarına MHP'den 3'er, AK Parti ve DTP'den 1'er olmak üzere 5'er üyenin belirlenmesine oy birliğiyle karar verildi. Buna göre; Plan ve Bütçe Komisyonu'na Hikmet Koç, Fevzi Arık ve Mustafa Düzmekaroğlu (MHP), Nafiz Deniz (AK Parti), Selahattin Dalkılıç (DTP) seçilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na Kıyas Uslu, Nevzat Gilik ve Timur Men (MHP), Abdurrahman Çokgünlü (AK Parti), Hüseyin Aral (DTP) seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine; Ahmet Kılıç, Şahin Işık ve Mehmet Çivi (MHP), Gençağa Meral (AK Parti), Dilber Fırat (DTP) getirilirken, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliğine Haluk Mutluay, Salim Gökçel ve Kazım Şengül (MHP), Erhan Şam (AK Parti), Faik Harmancı (DTP) seçildi. Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu da şu isimlerden oluştu; “Saffet Sucu, Talat Tutkun ve Ömer Bilgin (MHP), Sinem Sargın (AK Parti) ve Mehmet Selim Ekinci (DTP).”

Toplantıda ayrıca Mersin Sulama Birliği Meclis üyeliği seçimlerinde görev yapmak üzere 1 sandık başkanı ve her siyasi partiden 1 üye olmak üzere 4 üyenin seçimine geçildi. Yapılan oylama neticesinde Sandık Başkanı olarak Mustafa Düzmekaroğlu (MHP) seçilirken, üyeliklere de Ömer Bilgin (MHP), Hamit Ayhan (AK Parti), Dilber Fırat (DTP) ve Aydın Kaynak (CHP) getirildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçenin kalkınabilmesi ve bir çekim merkezi haline gelebilmesi noktasında meclis üyelerinden gelecek her türlü proje ve fikre açık olduklarının altını çizdi. Geride kalan 5 yıllık zaman diliminde Meclis'in 4 ayrı siyasi partiye üye isimlerden oluşmasına karşın çok güzel işlere imza attıklarını kaydeden Tuna, yeni dönemde de aynı başarıyı gösterip, aynı güzellikleri yaşayacaklarına inandığını söyledi.

Tuna, “Aldığımız tüm kararlar, hep oybirliğiyle meclisten geçti. Bizler her zaman Mersin'e faydalı hizmetleri hayata geçirebilmek için çalıştık. Bu anlamda da ufkumuzu ve vizyonumuzu hep geniş tuttuk. Özeleştirimizi her zaman yapıyoruz ve bunun yanında bizi doğru yöne sevk edecek eleştirilere açığız. Sırf muhalefet olmak adına yapılanlara ve yapılmak istenenlere de hep karşı durduk” dedi.

Tuna, göreve geldikleri ilk günden bu yana parti rozetini çıkartıp bir kenara bıraktıklarını belirterek, geçen 5 yılda sözde değil, özde projelerin altına imza attıklarını vurguladı. İlçede yaşayan herkesi kucakladıklarını ve hiçbir zaman hizmette ayrım yapmayarak, her mahalleye eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını anlatan Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Toroslar'ı imkan ve olanaklarımız ölçüsünde kalkındırmayı ve ilçemizi bir çekim merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Bu noktada ilçeyi ileriye taşıyacak her türlü proje ve fikre açığız.”

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 19:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?