30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toroslar mercek altında

TOROSLAR MERCEK ALTINDA

2017 yılında 18.'si organize edilecek; 'Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmak isteyen Mersin, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi tarafından mercek altına alındı. Bu kapsamda kentte bulunan komite üyeleri, Toroslar Koray Aydın Stadı'nda incelemelerde bulundu.

Akdeniz'e kıyısı olan toplam 23 ülkenin katılımıyla 4 yılda bir organize edilen; 'Akdeniz Oyunları'na 2017 yılında ev sahipliği yapmak isteyen kentler arasında yer alan Mersin'de bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gelen Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi üyeleri, merkez ilçe Toroslar'da yer alan Koray Aydın Stadı'nı gezdi. Komite Başkanı Souhail Khoury ile beraberindeki heyetiyse, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ağırladı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Türker Arslan'ın da eşlik ettiği heyet, stadı gezerek burada Hamit Tuna'dan bilgi aldı.

İlçeye inşa etmiş oldukları tam donanımlı spor kompleksleriyle büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek konumda olduklarını vurgulayan Hamit Tuna, Mersin'in artık sporla anılan bir kent olması gerektiğini söyledi. Tuna, '18. Akdeniz Oyunları Oyunları'nın Mersin ile buluşmasıyla kentin Mersin'in tam anlamıyla bir spor kenti olduğunun bir bakıma ispat edileceğini savundu.

Amaçlarının; böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yaparak, Mersin'in ve Türkiye'nin tanıtımına önemli bir katkı sunmak olduğunu ifade eden Tuna; “Mersin kültür düzeyi ve kültürel çalışmalarıyla son derece yoğun bir kent. Mersin'in bu özelliklerini tüm dünyaya tanıtabilme noktasında '2017 Akdeniz Oyunları' önemli bir fırsat. Mersin'in spor kenti olarak anılması ve yatırımcıları bölgemize çekebilmek amacıyla bu organizasyona ev sahipliği yapmak önem taşıyor” dedi.

6 bin seyirci kapasiteli Koray Aydın Stadı'nda; tribünler, soyunma odaları, basın tribünü olup olmadığı ve zeminin uygunluğu gibi konular üzerinde teknik incelemelerde bulunan Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi üyelerinin stattan memnun ayrıldıkları ifade edildi.

TOROSLAR MERCEK ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 16:41:03
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 17:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?