4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar sinekle mücadelede başarılı

MERSİN'DEKİ SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMASI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, geçen 5 yılda Mersin'de sinekle mücadele konusunda en başarılı belediye olduklarını hatırlatarak, sinekle mücadele çalışmasının artık Danıştay'ın emsal kararı ile büyükşehir belediyelerinin yetkisinde olduğunu söyledi.

Toroslar Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Toroslar Belediyesi Meclis Salonu'nda, Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında yapılan toplantı, yoklamanın ardından başladı. Toroslar Belediyesi ihtisas komisyonlarından gelen raporların görüşüldüğü toplantıda, Toroslar Belediyesi ile Arpaçsakarlar, Yalınayak ve Dorukkent belediyelerinin 2009 mali yılı bütçe kesin hesabı ile yönetim dönemi hesabı, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının temenni ve öneriler bölümünde, meclis üyelerinden gelen sinekle mücadele konulu soru üzerine bir açıklama yapan Başkan Tuna, geçen 5 yılda Mersin'de sinekle mücadele konusunda en başarılı belediye olduklarına dikkat çekerek, sinekle mücadele çalışmasının artık Danıştay'ın emsal kararı ile büyükşehir belediyelerinin yetkisinde olduğunu söyledi. Danıştay'ın emsal kararları doğrultusunda, sinekle mücadelenin komplike bir hizmet olduğunu belirten Tuna, mahkeme kararı ile yetkinin Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde olmasına rağmen, Toroslar'da halen sinekle mücadeleye başlanılmadığını kaydetti.

Yaz aylarına girilmesi nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi'nden randımanlı bir şekilde çalışmaya başlamalarını istediklerini ifade eden Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak geçen 5 yıl boyunca sinekle mücadele çalışmasını en iyi şekilde yaparak, muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan bu konu üzerinde her zaman olumlu görüşler aldık. Bazı belediyelerin emsal mahkeme kararı ile yapmış olduğu sinekle mücadele çalışması, Danıştay tarafından tamamen büyükşehir belediyelerinin yetkisine verildi. Bu rapor doğrultusunda sinekle mücadelenin alt belediyelerin çalışması değil, komplike bir hizmet olduğu beyan edildi. Bu karara rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar'da sinekle mücadele çalışmasına başlamamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, hazırlıkların tamamlandığını belirtti ama halen ortada somut bir çalışma göremiyoruz" dedi.

MERSİN'DEKİ SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 09:41:01
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 11:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?