4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar yeşile bürünüyor

TOROSLAR YEŞİLE BÜRÜNÜYOR

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bölgedeki boş alanları yeşile büründürerek ilçeye içinde oyun ve dinlenme gruplarının da bulunduğu yeni parklar kazandırıyor.

Yapılan çalışmalara bağlı olarak Mithat Toroğlu Mahallesi'nde 88026 Sokak ile 212. Cadde'nin kesiştiği noktada yer alan boş alanda başlatılan park yapım çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi. Daha önce boş ve tamamen bakımsız bir arazi olan söz konusu sahanın, modern bir rekreasyon alanına dönüştürüleceği kaydedildi. Belediyenin imkan ve kaynaklarının ilçenin gelişimi ve modern bir yapıya kavuşabilmesi adına kullanıldığını anlatan Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak yol, asfalt, temizlik, eğitim, kültürel ve sanatsal çalışmaların yanı sosyal projelere olduğu gibi yeşil alan projelerine de ağırlık verdiklerini anlattı.

Tuna, "Toroslar'ın daha güzel görünmesi ve vatandaşlarımızın daha ferah ortamlara kavuşabilmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Mithat Toroğlu Mahallesi'nde inşasına başladığımız parkımızı hızla tamamlıyoruz. Kendi teknik personelimizce projelendirdiğimiz parkımızı, yine kendi işçimizle el ele vererek inşa ediyoruz. İlçemize düşük bir maliyetle daha kaliteli, daha güzel bir park kazandırıyoruz. Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimizce yapılan yeşillendirme çalışmaları kentimizin tanıtımı açısından son derece önemli. Ekiplerimiz tarafından yapılan bu çalışmalar sayesinde kentimiz yaşanabilir yeşil bir kent ve modern, çağdaş bir görünüm kazandı" dedi.

Son 6.5 yıllık zaman diliminde ilçedeki toplam park sayısının 56'dan 109'a yükseltildiği bilgisini de veren Hamit Tuna, yapılan çalışmalarda mevcut yeşil alanların korunması, bakımı ve geliştirilmesine önem verilirken, belediyenin maddi durumu da dikkate alınarak çalışmaların da buna göre planlandığını dile getirdi. Tuna, "Yeni hizmetlerle artı maliyet getirmekten önce mevcutları ıslah edip verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Daha sonra yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz."dedi. Hizmet yapmanın önemli olduğunu ancak, yapılan hizmetleri ve eserleri korumanın daha önemli olduğunu vurgulayan Tuna, fert ve toplum olarak bu bilince sahip olmamız gerektiğini de sözlerine ekledi.

TOROSLAR YEŞİLE BÜRÜNÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:45:05
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 14:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?