4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar yeşillendiriliyor

TOROSLAR’DA KÜRESEL ISINMAYA KARŞI ÖNLEM

Mersin merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından, ilçenin oksijen deposu olması ve küresel ısınmaya karşı başlatılan yeşillendirme çalışmaları sürüyor.

Çalışmalar kapsamında son olarak, Akdeniz ilçesinde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte, Halkkent Mahallesi’nde bulunan Halkkent Hatıra Ormanı’na fidan dikimi gerçekleştirildi. Toroslar Belediye Başkan Vekili Saffet Sucu, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, öğretmen, veli ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, 250 meşe palamutu toprakla buluştu.

Toroslar Belediye Başkan Vekili Saffet Sucu, Toroslar Belediyesi olarak hem küresel ısınmanın etkisini önlemek hem de çevreyi yeşillendirme adına ağaç dikimine büyük önem verdiklerini belirterek, "Öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılayıp, yeşilin önemini kavramalarını sağlamak ve diktikleri bu ağaçları da korumalarını istiyoruz. İnşallah tüm okullarımız bu tür etkinliklere önem verirler ve bizden bu konuda destek talep ederler. Bizde elimizden gelen imkanlar ölçüsünde kendilerine destek oluruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 17:20:02
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 22:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?