2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toroslar'a amatör spor evi

Toroslar Belediyesi tarafından, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na (ASKF) arsa tahsisi yapıldı.

Toplam bin 57 metrekarelik arsaya; 'Amatör Spor Evi' yapılacağı öğrenildi.

Toroslar Belediyesi ile ASKF arasında gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Belediye Başkanı Hamit Tuna, topluma hizmet edebilme noktasında her alanda var olduklarını kaydetti. Hamit Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak ferdin mutluluğu değil, toplumun refahı için çalışıyoruz. Bu konuda spor alanında bir eksiklik olduğunu ASKF Başkanı Sayın Mithat Ertaş bize ifade etmişti. Biz de belediyeye ait bin 57 metrekarelik arsayı kendilerine tahsis ederek, Amatör Spor Merkezi olarak spor camiasını bir noktada toplayacağız. Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Spora ve gençliğe önem verdiklerinin altını çizen Tuna, belediyenin mevcut imkan ve olanakları ölçüsünde hizmet üretme çabası içinde olduklarını, bundan sonraki süreçte de bu tür katkılarda bulunmaya devam edeceklerini anlattı.
Mersin ASKF Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertaş ise, amatör spora verdiği desteklerden dolayı Hamit Tuna'ya teşekkür etti. Ertaş, Mersin sporunun en önemli eksikliklerinden birinin de kentte 'Amatör Spor Evi'nin olmaması olduğuna ifade ederek, "Bu konuda bize duyarlı yaklaşan Sayın Tuna'ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Amacımız; sporun taban birliklerini bir arada toplayarak, daha sağlıklı ortamlarda onlara hizmet vermek. İmzalanacak protokolle birlikte içinde spor sağlığı merkezi ile tüm kulüplerin faydalanabileceği bir ofis düşüncemiz var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Mersin ASKF Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertaş, arasında protokol imzalandı. Ertaş, spora ve sporcuyla verdiği desteklerden dolayı Hamit Tuna'ya tören sonrasında bir şilt takdim etti. Öte yandan, 'Amatör Spor Evi'nin Alsancak Mahallesi'nde yapılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?