5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar'a dev iş geliştirme merkezi

Türkiye'nin en büyük iş geliştirme bölgesi Mersin'de kurulacak. 10 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek bölgede yaklaşık bin kişi istihdam edileceği bildirildi.

'Eğitimsiz Genç İşsizlerin Teknik Mesleki Eğitim ile İşgücü Piyasasına Entegrasyonu Projesi' kapsamında Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de en önemli sorunların başında işsizliğin geldiğine dikkat çekti. Tuna, sorunun çözümü noktasında çaba sarf ettiklerini, ancak kendilerine iş talebiyle gelen insanların önemli bir kısmının herhangi bir mesleği olmadığını söyledi. Mesleki eğitim alanında son 5 yılda 7 ayrı proje hazırladıklarını ve söz konusu projenin Avrupa Birliği (AB) Merkezi Finans ve İhale Birimi'nden hibe almaya hak kazandığını belirten Tuna, gerçekleştirilen eğitimlerle genç işsizlerin meslek sahibi olmalarının yanında işgücü piyasasına katılımlarını sağladıklarını vurguladı.

Tuna, MESOB tarafından hazırlanan ve Mersin Üniversitesi ile birlikte ortak oldukları Eğitimsiz Genç İşsizlerin Teknik Mesleki Eğitim ile İşgücü Piyasasına Entegrasyonu Projesi'nin önemine dikkat çekerek, projeyle 120 işsiz gencin inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu mesleki becerilerle donatılarak işgücüne katılımlarını sağlayacaklarını dile getirdi.

Bugüne kadar hayata geçirilen 7 projenin 5'inin uygulayıcısı, 2'sinin de proje ortaklığını yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydeden Tuna, söz konusu
projelerle birlikte yaklaşık 600 bin euroluk bir kaynağın kente aktarılmasını sağladıklarını, bunun da ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Tuna, belediye olarak hazırlamış oldukları bir diğer projenin de 'İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) Projesi' olduğu bilgisini verdi. Projenin Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) tarafından ortaklaşa yürütüleceğini ifade eden Tuna, Güneykent'te yer alan 3 bin 500 metrekarelik alanı İŞGEM'e devrettiklerini, burada üretime yönelik iş yapan toplam 19 firmaya yer tahsis edileceğini vurguladı. Tuna, "KOSGEB, bu firmalara ofis ve diğer konularda planlama desteği, MESİAD da üretilen ürünlerin pazarlanması noktasında destek verecek. Bu sayede de yaklaşık 200 kişiyi istihdam etmiş olacağız" dedi.

İlçede yer alan 17 bin metrekarenin de İŞGEM'e tahsis edileceğini ve 2 yıllık zaman diliminin ardından Türkiye'nin en büyük iş geliştirme merkezini Toroslar'da kurmuş olacaklarını anlatan Tuna, projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Tuna, "Tüm bunlar ayağı yere basmasının yanında, uygulamaya geçirilen projeler. İnşallah bu projeler tamamlandıktan sonra Mersin'de işsizlik anlamında Toroslar Belediyesi olarak, bölgeye ve Mersin'e önemli katkılarda bulunmuş olacağız. Bu konuda Mersin Valiliği başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlara da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 22:06:28
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 22:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?