4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da 4 çifte resmi nikah

TOROSLAR'DA 4 ÇİFTE RESMİ NİKAH

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde resmi nikahı olmayan 4 çift, Toroslar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Halkkent Mahalle Muhtarlığı'nın girişimleriyle resmi nikahlarına kavuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Halkkent Mahallesi'nde gerçekleştirilen nikah törenine Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Toroslar İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız Arık, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Halkkent Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gürgen ve çiftlerin yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel, kadınların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğine dikkat çekerek, organizasyonda kendilerine destek veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, kadınların Türk'ün geleneğinde daima erkeğinin yanında olduğunu ifade ederek, “1975 yılından bu yana 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak tüm dünyada kutlanıyor. Tabi ki kadınlarımız Türk'ün töresinde, geleneklerinde hep erkeğinin yanında olmuştur. Kadının desteklediği bir erkek her ortamda en önde olmuş ve başarıya ulaşmıştır. Kadın eğer erkeğinin yanında değilse, o erkeğin başarılı olma şansı yoktur” dedi.

Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, resmi nikahı olmadan yaşayan çiftlerin nikahını kıydı. Programa katılan protokol üyelerinin şahitliğinde yapılan nikah töreni, düzenlenen eğlence ile son buldu.

TOROSLAR'DA 4 ÇİFTE RESMİ NİKAH
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 18:02:05
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 09:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?