5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar'da 5 bin bayrak dağıtılacak

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından 5 bin adet Türk Bayrağı dağıtılacağı bildirildi.


Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, belediye olarak her yıl düzenledikleri 'Kuvva-i Milliye Yürüyüşü'nün bu yıl da gerçekleştirileceğini belirterek, söz konusu yürüyüşün de Mersin için sadece bir geçit töreni olmadığını, birlik ve dayanışma yürüyüşü olduğunu vurguladı.


3 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yürüyüşe tüm Mersinlilerin katılımını beklediklerini kaydeden Tuna, yürüyüşe katılımın her geçen yıl arttığını vurgulayarak, bu nedenle yürüyüşe katılacak vatandaşların bayraklarını alarak gelmelerini istedi. Tuna, Kuvva-i Milliye Anıtı önünde başlayacak olan yürüyüşe katılacaklara da toplam 5 bin adet Türk Bayrağı dağıtılacağını söyledi.


Öte yandan Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında yapılacak yürüyüşe; Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek yürüyüşte, mehteran takımı, Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, motorize ekiplerle birlikte temsili olarak da 'Elif'in Kağnısı' ile sırtında cepheye mermi taşıyan kadınların da yer alacağı açıklandı.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 19:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?