4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da arazi temizliği

TOROSLAR'DA ARAZİ TEMİZLİĞİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, kente daha modern ve temiz bir görünüm kazandırmak amacıyla ilçe genelinde çok yönlü başlattığı temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Havaların ısınmasıyla birlikte haşerelerin ve görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla yürütülen çalışmalarda Fen, Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü elamanlarından oluşan ekipler park, bahçe, boş arsalar ve yol kenarlarında biriken yabani ot, moloz ve çöpleri temizliyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hami Tuna, halkın sağlığını ve huzurunu her zaman ön planda tutuklarını belirterek, görüntü kirliliğine yol açacak herhangi bir olumsuzluğa anında müdahale ettiklerini söyledi. Hedeflerinin daha temiz ve modern bir Toroslar oluşturmak olduğunu vurgulayan Tuna, "Temiz bir çevrede yaşamak herkesin hakkıdır. İnsanımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Bu yüzden şehir içinde kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşturan moloz ve çöplerin temizlenmesine önem veriyoruz. Boş arsalarda yetişen otlar, vatandaşlar açısından yangına sebep olarak tehlikeli durumlar arz edebileceği gibi, haşere, kemirgen ve sürüngen hayvanların da bu alanlara yuva yapması insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Amacımız, halkımızın Toroslar'da huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdürmesidir” dedi.

Yol kenarlarına ve boş arsalara dökülen çöp ve molozların şehri kirlettiği gibi, estetik açıdan da çirkin görünüme neden olduğunu kaydeden Tuna, halkın bu konuda duyarlı davranması gerektiğinin altını çizdi.

Belediyenin uygun gördüğü yerler dışında hafriyat dökülmemesini de isteyen Tuna, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağına dikkat çekerek, bununla ilgili olarak Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde sıkı bir şekilde gerekli kontrol ve denetimlerini yaptıklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 15:26:00
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 18:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?