4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar’da bahar temizliği

TOROSLAR’DA BAHAR TEMİZLİĞİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, baharın gelmesi ile birlikte, bölgede 'bahar' temizliğine başlandı.

Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen temizlik çalışmaları kapsamında, mahallelerde bulunan boş arsaların otları biçilerek temizleniyor. Otların uzamasıyla birlikte meydana gelebilecek yangınlar, haşerelerin üremesini engellemek ve meydana gelen kirli görüntünün önüne geçebilmek amacıyla ilk olarak, Akbelen Mahallesi’nde blok aralarında başlatılan bahar temizliğinin, tüm mahallelerde devam edeceği belirtildi.

Boş arsalarda biten yabani otların, hem haşere üremesine hem yangın çıkmasına hem de vatandaşın can ve mal güvenliği noktasında sıkıntı çekmelerine sebep olduğunu kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Bölgemizdeki bu tip arsaların tamamını tırpan motoruyla temizlemek suretiyle hem bir güzellik ortaya koymak hem de doğabilecek sıkıntıların önüne geçebilmek adına bir çalışma başlattık. Akbelen Mahallesi’nde başlattığımız bu çalışmalar, tespit ettiğimiz diğer mahallelerde de devam edecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 15:50:04
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 15:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?