30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toroslar'da 'borç' yapılandırması

TOROSLAR'DA 'BORÇ' YAPILANDIRMASI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören düzenlemelerle birlikte emlak, çevre temizlik ile ilan-reklam vergisi gibi borçlarla ilgili olarak son başvuru tarihinin 2 Mayıs 2011 olduğunu açıkladı.

Tuna, geçmiş dönem borçların yeniden yapılandırılabilmesi noktasında kendilerine başvuruda bulunan vatandaşların işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması için gerekli çabayı da gösterdiklerini belirterek, mükelleflere çağrıda bulunduğu ve söz konusu uygulamadan yararlanmalarını istedi. Vatandaşların son günü beklemeden belediyeye başvuruda bulunmalarını talep eden Tuna, yapılacak olan müracaatlarla birlikte mükelleflerin, kanun gereği uygulanması gereken ve gecikmeden doğan faiz indiriminden de yararlanmalarının mümkün olabileceğini dile getirdi.

Borçların yeniden yapılandırmasına yönelik uygulamadan yararlanmak isteyenlerin, Toroslar Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne bireysel olarak başvuru yapmaları gerektiğinin altını çizen Hamit Tuna, bunun yanında vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin, ilk taksitlerini de 31 Mayıs 2011 tarihine kadar ödeyebileceklerini belirtti. Tuna, "Yeniden yapılandırma 31 Aralık 2010 tarihinden önceki dönemlere ait ödenmemiş borçlara uygulanacak. Ödemeler kredi kartıyla da kabul edilebilecek" dedi.

Öte yandan, uygulamaya konulan yapılandırma çalışmalarla; 'Emlak Vergisi Kanunu' kapsamındaki bina, arsa ve arazilerle 'Belediye Gelirleri Kanunu' kapsamında bulunan çevre temizlik, ilan-reklam vergisinin yanı sıra eğlence vergisi gayrimenkul kiralarıyla pazar yeri kiralarıyla birlikte para cezaları ödemelerine yönelik geçmiş dönem borçların, yeniden yapılandırılarak vatandaşlara söz konusu borçlarını ödemelerinde kolaylık sağlandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 12:07:05
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 13:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?