4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da esnafa 'hijyen' eğitimi

TOROSLAR'DA ESNAFA 'HİJYEN' EĞİTİMİ

Toroslar Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Toroslar Belediyesi'nce desteklenen 'Daha Sağlıklı ve Daha Güvenilir Yaşam İçin El Ele Verelim' projesinin ilk eğitim toplantısı, berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlara yönelik yapıldı.

Proje ile Toroslar ilçesindeki berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlara temizlik ve hijyen eğitiminin yanı sıra bulaşıcı hastalıklara karşı korunma yöntemleri anlatılıyor. Toroslar Belediyesi Konferans Salonunda, Mersin Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Tufan Ünal tarafından verilen eğitim seminerine, Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediyesi Meclis üyesi Fevzi Arık, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz, meslek odaları temsilcileri, muhtarlar, berber ve kuaförler katıldı.

Seminerde konuşan Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, amaçlarının daha sağlıklı ve yaşam kalitesi daha yüksek bir Toroslar oluşturmak olduğunu belirterek, "Toplumsal yaşam içinde birçok insan herkese ortak hizmet üreten yerlerden hizmet almaktadır. Bu ortak hizmet alanlarından biri de berber ve kuaför salonlarıdır. Yeterli sağlık koşulları sağlanmamış alanlarda, insanların birlikte bulunması ve birçok eşya ve malzemenin ortak kullanımı nedeniyle sağlıkları tehlike altında olabilir. Bu nedenle, halkımız daha kaliteli ve daha sağlıklı ortamlarda hizmet almalı ve hizmet vermelidir" dedi.

Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz ise, temizlik, hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusuna çok önem verdiklerini, bu kapsamda verilen eğitimlerin kendileri için verimli olacağını söyledi. Gündüz, “Sağlık ve hijyen konusuna ne kadar önem verilirse, müşteri potansiyelinin de o kadar artacağını biliyoruz. Berber ve Kuaförler Odası olarak bu konuya çok dikkat etmeye çalışıyoruz. Günümüzün koşullarında uzman doktorlarımız tarafından alınan her türlü eğitim seminerini kendimize ilke edindik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mersin Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Tufan Ünal, katılımcılara temizlik, hijyen, sterilizasyon, bulaşabilecek hastalıklar ve korunma konularında bilgi verdi. '1 Aralık Dünya AIDS Günü' öncesinde, kan yoluyla da bulaşabilecek hastalıkları anlatarak, bu konuda katılımcılardan dikkatli olmalarını isteyen Ünal, şunları söyledi; “Ortak alanlardan yararlanan kişilerin temiz, sağlık koşullarına uygun hizmet almaları gerekli ve şarttır. Kuaför, berber ve güzellik salonlarında çalışanlar kişisel hijyenlerine, çalışma aletlerinin dekontaminasyon, dezenfeksiyon ve sterilizasyonuna, atıkların doğru şekilde uzaklaştırılmasına ve çalışma ortamının temizliğine gereken önemi vermedikleri takdirde müşteri ve kendilerine hastalık bulaştırmaları kaçınılmazdır. Kuaför, berber ve benzeri iş yapan sanat erbabı kişilerin, işlerini yaparken kullanılan aletin ve malzemenin kan ile temas etmesi, bulaşması durumunda, AIDS, Hepatit B, Hepatit C ve Türkiye'de önemli sağlık problemi olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi hastalıklarla karşılaşması muhtemel olabilir. Bu problemlerin yaşanmaması için, gerekli sağlık tedbirleri alınmalıdır.”

TOROSLAR'DA ESNAFA 'HİJYEN' EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 17:19:01
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 18:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?