3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Toroslar'da fener alayı

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde, Toroslar Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 85. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

Muhsin Yanpar İlköğretim Okulu işbirliği ile gerçekleştirilen fener alayına, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Türk bayrakları ve meşaleler ile Çağdaşkent Muhsin Yanpar İlköğretim Okulu önünden başlayan fener alayı yürüyüşü, 3 Ocak Spor Komplesi'nde sona ererken, mahalle sakinleri de evlerinin balkonlarından korteje Türk bayrakları ve alkışlarıyla eşlik etti.

Spor Kompleksi'ndeki etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl ikincisi düzenlenen fener alayını geleneksel hale getirdiklerini belirterek; "Belediye Başkanı olarak 4.5 yılı aşan bir süredir bölgemizde geride kalmış, eksik olan fiziki zeminlerde yapmış olduğumuz projelerimizle ilçemizi çağın gerektirdiği bir şekilde kent yapma yönünde çalışmalarımız oldu. Bunlar her belediye başkanının yapması gereken hizmetler. Ama sosyal etkinlikler anlamında yaptığımız hizmetler de yadırganamaz" dedi.

Belediye olarak dil, bayrak, milli kültür gibi değerlere sahip çıktıklarını vurgulayan Tuna, "Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Bunlar dil, bayrak, maneviyat, milli kültür, tarih şuurudur. Bu değerleri unutursak o millete sadece kalabalık bir topluluk deriz. İşte biz bu değerlere sahip çıkmak adına elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Belediye olarak bu tür etkinliklerin tamamında varız. Bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz da, Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu belirterek, "Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi, görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur" şeklinde konuştu.

Kutlamalar, Muhsin Yanpar İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri, müzik kulübünün seslendirdiği parçalar, havai fişek gösterileri ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Aybüke Ayberk'in Cumhuriyet Konseri ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 13:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?