30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toroslar'da 'Hepatit C' taraması

TOROSLAR'DA 'HEPATİT C' TARAMASI

Toroslar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği'nce, belediye personeli üzerinde Sağlık Bakanlığı'nca onaylı 'Hepatit C' taraması yapıldı.

Uygulama kapsamında, belediye teknik birimler ve idari binadaki personeller üzerinde tarama yapılırken kolayca teşhis edilebilen bir hastalık olan 'Hepatit C' hakkında bilgiler verildi. Taramanın yapıldığı gün belediyeye gelen vatandaşlar ve ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri de uygulamaya ilgi gösterdi.

Türkiye genelinde yapılan araştırmalara göre 700 bin kişinin 'Hepatit C' hastası olduğunu vurgulayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu rakamın dünyada 170 milyona ulaştığına dikkat çekti. Belediye olarak sağlığı her zaman ön planda tuttuklarını söyleyen Tuna, “Bu hastalık farkında olmadan geçirildiği için ayrı bir önem arz ediyor. Sağlık çalışanları tarafından personelimiz ve vatandaşlarımız üzerinde kontrol yapılarak hastalık hakkında bilgiler veriliyor. Sosyal sorumluluk projesi olan bu taramada bize destek olan Viral Hepatitle Savaşım Derneği çalışanlarına ve sağlık görevlilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Hepatit'in kan yoluyla bulaşan bir hastalık olduğunu ifade eden dernek üyeleri ise, hastalığın tedavi edilmemesi durumunda siroz, karaciğer kanseri ve ölüme neden olabileceğini söylediler.

Risk grubunda olanların sağlık kuruluşlarında mutlaka test yaptırmaları gerektiğini belirten Viral Hepatitle Savaşım Derneği üyeleri, uygulamada kendilerine katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve belediye personeline teşekkür ettiler.

TOROSLAR'DA 'HEPATİT C' TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 16:17:05
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 18:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?