2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toroslar'da kaçak et operasyonu

Mersin’in alt birim Toroslar Belediyesi zabıta ekipleri, kaçak kesim olduğu belirlenen 100 kilo et ele geçirdi. Tüketime elverişli olmadığı belirlenen etler, ekipler tarafından imha edildi. Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Bünyamin Doğan, et ve mamulü satışı yapan kasap ve diğer işyerlerinde yaptıkları son denetimlerde, mezbaha dışı kaçak olarak kesilmiş, mühürsüz 100 kilo büyükbaş hayvan eti ele geçirdiklerini bildirdi.

Kaçak etin İl Tarım Müdürlüğü’nde yapılan kontrolünde sağlıksız olduğunun belirlendiğini ifade eden Bünyamin Doğan, etlerin ekipler tarafından imha edildiğini kaydetti. Denetimlerin aralıksız süreceğini ifade eden Zabıta Müdürü Doğan, vatandaşları da uyardı. Vatandaşlardan, görüntüsünden yada kokusundan kuşkulandıkları yada mühürsüz olan et ve mamullerini satın almamalarını isteyen Doğan, halkın bu konularda duyarlı olmasının çalışmaları da kolaylaştıracağına dikkat çekti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise bölgede bugüne kadar yaptıkları denetimlerde, usulsüz faaliyet gösteren tüm işyerleri hakkında gerekli yasal işlemleri yaptıklarını bildirdi. Başkan Tuna, bu kapsamda 10 ayda 23 işyerine süreli, 6 işyerine süresiz kapatma, 159 işyerine de uyarı ve para cezası verildiğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 14:45:53
Güncelleme :23 Şubat 2005 Çarşamba 14:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?