30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toroslar’da kaldırım atağı

TOROSLAR’DA KALDIRIM ATAĞI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, 2011 yılı içerisinde 50 bin metre bordür ve 70 bin metrekare beton parke çalışması yapmayı hedeflediği bildirildi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Toroslar Belediyesi, altyapısı tamamlanmış ve imar sorunu olmayan mahallelerde programlı olarak kilit parke ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor. İmarlı yolların hizmete açılması, açılan yolların asfaltlanması ve eskiyen parkların modernize edilmesi çalışmalarının ardından, ihtiyaç olan mahallerde parke kaldırım çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tuna, bu yıl içerisinde öncelik arz eden mahallelerde 50 bin metre bordür, 70 bin metrekare beton parke çalışması yapacaklarını söyledi. Çukurova Mahallesi 221. Caddede başlatılan kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kaldırımların engelli vatandaşların rahatlıkla inip çıkmalarına uygun bir şekilde yapılması yönünde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine talimat verdi.

Denetleme ve incelemeler kapsamında vatandaşlarla da görüşen ve fikirlerini alan Tuna, “Ekiplerimiz düzenli bir şekilde talep ve belirlediğimiz program dahilinde çalışmalar yapıyor. Bu hafta Çukurova ve Akbelen Mahallesi’nde yoğunlaştırdığımız kaldırım çalışmalarımızı, önümüzdeki günlerde büyük ölçüde kaldırım eksiği bulunan Osmaniye Mahallesi’nde ve gelecek haftalarda da yine kaldırım ihtiyacının bulunduğu Tozkoparan, Alsancak, Selçuklar ve Toroslar mahallelerinde sürdüreceğiz. Amacımız kısa sürede hızlı, etkin ve kaliteli hizmeti vatandaşımıza sunmak ve insanımızın en üst düzeyde memnuniyetini sağlamaktır’’dedi.

Öncelikli olarak kaldırım eksiği bulunan mahallelerde kaldırım çalışması yaptıklarını dile getiren Tuna, “Bunlardan bir tanesi Çukurova Mahallesi 221. Caddede projeli yol uygulaması kapsamında yaptığımız kaldırım çalışmasıdır. Bu çalışmamızı öncelik arz eden mahalle, sokak ve caddelerde devam ettireceğiz. Ayrıca yaz programı içerisinde 23 bin ton sıcak karışım asfalt ve 150 bin metrekare sahti kaplama asfalt çalışması yapacağız. Bu çalışmamıza başladık ve 15 günden beri asfalt kaplama çalışmalarımızı değişik mahallelerimizde devam ettiriyoruz. Sathi kaplama çalışmasında da yolların alt yapıları hazırlanıyor. Bu uygulamayı özellikle daha yeni gelişmekte olan ve konutlaşma anlamında tam dolu olmayan bölgelerimizde başlatacağız. Yazın çok yoğun bir çalışma sürecimiz olacak. Amacımız Toroslar’ı fiziki anlamda bölge insanın layık olduğu düzene getirmektir. Bu çalışmalar neticesinde bunu başardığımıza inanıyorum” diye konuştu.

TOROSLAR’DA KALDIRIM ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 11:24:04
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 13:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?