2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toroslar'da kurban satış yerleri

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından, ilçedeki vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatandaşların kurbanlarını rahat şekilde almaları ve kesebilmeleri için 6 farklı noktada satış, 23 ayrı noktada da kurban kesim yeri oluşturduklarını ifade ederek, kesim yerlerinin askılıklar, poşetler, modern bay-bayan tuvaletleri, su düzeni ve çöp konteynerleri yerleştirilerek hijyenik koşullara uygun şekilde hazırlandığını kaydetti.

Belediye tarafından tespit edilen kurban kesim yerlerinde özel ekip ve eğitimli kasapların görev alacağını belirten Tuna, belirlenen satış ve kesim yerleri dışında kurbanlık satışı ve kesimi yapılmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Bayram süresince vatandaşların her hangi bir sorunla karşılaşmaması için zabıta ve temizlik işlerinin yoğun bir çalışma içerisinde olacağını vurgulayan Tuna, vatandaşların şikayetlerini 'Alo153' zabıta şikayet hattına bildirmelerini istedi.

Tuna, "İnsanlarımız inşallah hiçbir eksiklik olmadan, usta kasapların nezaretinde kurbanlıklarını kestirerek bayramı sıkıntı çekmeden atlatacaklar. Temiz ve düzenli bir şehir yapısını korumak amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarda halkımızın da bizlere yardımcı olmasını ve belirttiğimiz kurallara uymasını bekliyoruz. Halkımız, kurbanlarını kapı önlerinde cadde ve sokaklarda değil kurban kesim yerlerinde kesmeliler. Amacımız, hoş olmayan görüntülerden uzak, düzenli, sorunsuz kurban kesim yerlerinde halkımızın rahatlıkla dini vecibelerini yerine getirebilmeleridir. Vatandaşlarımız her türlü istek ve şikayet konusunda da, belediye görevlilerimize ulaşarak yardım isteyebilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?