5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar'da kutlama hazırlığı

TOROSLAR'DA '3 OCAK' HAZIRLIĞI

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kapsamında kent genelinde olduğu gibi merkez ilçe Toroslar'da da bir dizi etkinlikler gerçekleştirileceği bildirildi. Toroslar Belediyesi tarafından organize edileceği belirtilen kutlamalarla ilgili çalışmaların ise sürdürüldüğü kaydedildi.

Kutlamalar öncesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek görüş alış-verişinde bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 'Kurtuluş Günü' kutlama etkinliklerindeki coşkunun her yıl bir önceki yıla göre daha da arttığına dikkat çekerek, 3 Ocak'ı adına yakışır bir şekilde kutlamak istediklerini, bu noktada hazırlıkların sürdüğünü anlattı. Mersinlileri, Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayıp, Hastane Caddesi ve İstiklal Caddesi güzergahı takip edilerek Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak olan 'Kurtuluş Yürüyüşü'ne davet eden Tuna, toplulukları millet yapan değerlerin unutulmamasını istedi.

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kapsamında organize edilen kutlamaları 5 yıldan bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tuna, bu yıl önceki yıllara göre daha geniş katılımlı, disiplinli ve düzen içinde bir kutlama programı hazırladıklarını anlattı. Tuna, 3 Ocak tarihinin unutulmaması ve yazılan tarihin gelecek kuşaklara da aktarılmasının önemli olduğunun altını çizerek, kutlamaları düzenlemelerinin de bu amaca hizmet ettiğini söyledi.

Tuna, “Toplulukları millet yapan değerler vardır. Bu değerler; bağımsızlığımızın timsali ay yıldızlı Türk bayrağımız, Misak-ı Milli sınırları içerisinde çizilmiş vatan toprağımız, tarih şuurumuz, milli kültürümüzle birlikte ve manevi değerlerimizdir. Bu değerler, Türk milletinin ortak paydasıdır. Bu nedenle bizi millet yapan değerlerimizden biri olan tarih şuurunu yaşatmak adına, milli günlerimizde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu olan 3 Ocak etkinlikleri de bunlardın biri” dedi. 'Kurtuluş Günü'nün sadece protokol üyeleri, asker ve öğrencilerin katıldığı bir organizasyon değil, halkın geniş katılım gösterdiği ve bayramına sahip çıktığı bir kutlamaya dönüştürmek istediklerini anlatan Tuna, bu nedenle de herkesi organize edilen kutlamalara katılmaya çağırdı.

TOROSLAR'DA '3 OCAK' HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 16:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?